З початку року до поліції Вінниці звернулись 39 вінничан, які стали жертвами автокрадіїв. Зловмисники викрали з їх автомобілів особисті речі, акумулятори, автомагнітоли, сумки та відео-реєстратори.

На сьогодні крадіжки з автомобілів – один із найпоширеніших видів злочинів. Попри застереження поліції Вінниччини, люди і надалі залишаються безпечними та спонукають злодіїв до крадіжок.

Лише за минулу добу Вінницьким відділом поліції зареєстровано два факти автокрадіжок. З «ВАЗу», який стояв в гаражі, невідомі викрали автомагнітолу та аудіоколонки, а з автомобіля «Форд», залишеного на автостоянці супермаркету - мобільний телефон «Lenovo» та планшет «Ainol-nova 10».

Загалом за 2016 рік до поліції звернулись 39 вінничан, які стали жертвами автокрадіїв. 25 крадіжок було вчинено з залишених без нагляду відкритих автівок, 12 – шляхом пошкодження замка, 8 -розбиття скла автомобіля, 4 – шляхом віджиму дверей, у 3 випадках злочинці підібрали ключ та використовували сканер.

З машин викрадається практично все, що потрапляє в поле зору злочинця –магнітоли, акумулятори, залишені або забуті в автомобілі сумки, барсетки, портмоне, мобільні телефони та інші речі.

Аби не стати жертвою правопорушників обладнайте автомобіль сигналізацією та закрийте машину. Не залишайте цінні речі та значні суми грошей в салоні. Найбільш небезпечні в плані автокрадіжок є не охороняємі стоянки біля ринків та супермаркетів, тож ставте автомобіль лише на майданчиках з охороною або в місцях з відеоспостереженням. Пам’ятайте: безпека вашого майна залежить від вас.

Якщо ваш автомобіль все ж таки обікрали, ні в якому разі не сідайте всередину машини, а відразу телефонуйте - «102».



Переглядів: 2182
Поширень: 0