Вінничани, які добровільно звернуться до поліції з метою здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, які зберігаються ними незаконно, звільняються від кримінальної відповідальності.

З 1 по 31 березня в Україні проходитиме місячник добровільної здачі зброї.

Як повідомляє Департамент комунікації Національної поліції України, громадяни, які добровільно звернуться до поліції з метою здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, що зберігаються ними незаконно, згідно з вимогами статті 263 Кримінального кодексу України, звільняються від кримінальної відповідальності.

Більше того, якщо громадянин у вказаний термін добровільно здав до Нацполіції мисливську вогнепальну, холодну, газову зброю, то в подальшому після оформлення відповідних документів він має можливість зареєструвати цю зброю в особисту власність і використовувати її на законних підставах.

При цьому у поліції нагадали, що пристрій вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями несмертельної дії, реєструється у випадках і в порядку, передбаченому законодавством України.

Зокрема ст.. 263 передбачає наступну відповідальність. Носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу -караються позбавленням волі на строк від двох до п'яти років. За носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу – передбачено штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.



Переглядів: 1924
Поширень: 0