Вже кілька тижнів у Вінниці тривають роботи з прибирання міста після зими. Працівники комунальних підприємств займаються санітарною обрізкою гілля дерев, очищають тротуари та дороги. Робітники фарбують урни і турнікети. Найближчим часом у належний стан будуть приведені сквери, зони відпочинку, пляжні зони та запущено фонтани. Також заплановано проведення і традиційних загальноміських суботників.

Щороку після зими у Вінниці розпочинається «генеральне» прибирання міста. За даними департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради, на сьогоднішній день у місті вже на 80 % виконано очищення тротуарів та доріг від бруду, залишків протиожеледних матеріалів і сміття. Також на 30 % виконано і санітарну обрізку дерев. Розпочато впорядкування скверів, парків і зелених зон.

«Протягом весни заплановано привести в належний санітарний стан 5 скверів та бульварів, 18 пам’ятних знаків, 7 міських кладовищ та меморіалів, ліквідація стихійних сміттєзвалищ. А також – очищення зливової каналізації, помив та фарбування 425 урн, 14,6 тис. м.п. турнікетів», – розповідає в.о директора департаменту комунального господарства та благоустрою Володимир Ніценко. Незабаром розпочнеться і підготовка міських пляжних зон до купального сезону.

А працівники КП «Вінницязеленбуд» з потеплінням планують провести підсів 4587 м2 газонів і розкрити 7757 кущів троянд. Також, наприкінці квітня - на початку травня, у місті було заплановано проведення традиційних загальноміських суботників.

Під час сьогоднішнього засідання виконкому міський голова Сергій Моргунов зазначив, що суботники краще провести раніше – до 1 травня, щоб до Дня Європи місто було прибраним. «Під час суботників потрібно акцентувати увагу на зелені зони вздовж доріг, особливо по вулицях: Липовецькій, Зулінського, Барське шосе, та на Тяжилові. Однозначно потрібно звернути увагу щодо прибирання сміттєзвалищ на приєднаних територіях», – каже Сергій Моргунов.



Переглядів: 3619
Поширень: 0