Балансоутримувачі підземних мереж наразі роблять облік люків, які «попровалювалися» після зими. За кілька днів підприємства, які є їх власниками, мають розробити графік ліквідації усіх провалів. Масово роботи по підняттю люків розпочнуться в квітні.

За попередніми даними після цьогорічної зими у Вінниці близько 10 % люків поопускалося нижче рівня асфальтної частини доріг, що спричиняє значну незручність для водіїв автівок. За словами директора департаменту міського господарства Вінницької міської ради Григорія Пурдика, це пов’язано з тим, що більшість колодязів, які робилися ще за радянських часів, мурувались, як правило, з цегли, а вона через перепад температур вже почала руйнуватися.

З керівниками підприємств, які є балансоутримувачами підземних мереж, у міській раді нещодавно було проведено нараду щодо впорядкування стінок колодязів та підняття люків. До 25 березня підприємства «Укртелеком», «Вінницяоблводоканал», ПАТ «Вінницяобленерго», КП «Вінницяміськтеплоенерго», ДП «Маяк» та ПАТ «Вінницягаз» мають зробити повний облік люків, які «попровалювалися», і розробити графік виконання робіт по їх підняттю. Також буде розроблено і графік ліквідації розкопок після проведення робіт, які були звершені ще восени, але підприємства-підрядники через настання зимового періоду не встигли заасфальтувати місце розкопок та провести благоустрій. Таких невідновлених місць розкопок на зелених зонах наразі є 46; тих, що потребують відновлення асфальтобетонного покриття на тротуарах, – 65; на проїжджих частинах – 79; на прибудинкових територіях - 94.

В той же час Григорій Пурдик зазначає, що деякі підприємства вже розпочали підняття люків, але масово роботи як з підняття люків, так і з ліквідації розкопок, розпочнуться у квітні.



Переглядів: 2764
Поширень: 0