Із 1 по 10 квітня вінничани обиратимуть проекти, які, на їх думку, варто реалізувати у місті. Нагадаємо, що ідеї подавали у рамках проекту "Бюджет громадських ініціатив", який у грошовому вимірі складає 5 млн. грн. Загалом на конкурс подали 174 заявки. Знайомимо вінничан із деякими ідеями, поданими на конкрус.

"Туалет із GPS управлінням"

Встановити платний біотуалет із GPS управління у Центральному парку запропонував Олег Філіппович. Туалет повністю автоматизований, після кожного відвідувача самостійно прибирається. Розрахований також для людей із обмеженими можливостями. Автор ідеї пропонує виготовляти такі туалети у Вінниці і згодом їх поставити на серійне виробницто. Вартість проекту, за розрахунками автора ідеї, 1 млн.грн.

Міні-фабрика "Трави Поділля"

Тетяна Гуцало пропонує у Вінниці створити міні-фабрику "Трави Поділля". Тут жінка планує виготовляти аптечні припарати на основі трав і квітів Поділля, їх витяжки на спирту. Розташувати фабрику, де буде 15 робочих місць, пропонують на території заводу "Маяк". Проект розрахований на 750 тисяч грн.

Вінниця - 3D

Вінницю у 3D-форматі пропонують створити Олександр Романюк і Вікторія Войтюк. Хочуть розробити тривимірні моделі для різних об'єктів міста. Як пояснили у своєму проекті автори, наявність тривимірних зображень дасть можливість оглянути об'єкт із усіх сторін, внести у нього зміни і розробити навколишнє облаштування, наприклад, озеленення, технології, використовувані при будівництві. У рамках проекту буде розроблено анімаційні ЗD-фільми для віртуальних прогулянок по місту. Вартість проекту 250 тис.грн.

Встановлення USB-розеток у громадському транспорті

USB-розетки у трамваях, тролейбусах, автобусах пропонує встановити Олександр Очеретнюк. На його думку, саме така пропозиція наблизить місто ще на один крок до цивілізації. Якщо проект реалізують, то власники різних гаджетів зможуть безплатно підзаряджати їх у муніципальному транспорті. Вартість проекту 471 960 грн.

"Вінниця - найсучасніше і найдобріше місто в Україні"

Проект для тих, хто любить кішок, але немає можливості спілкуватися із ними вдома -''Дім КОТЕ''. Автор ідеї Анастасія Бедраківська пише, що саме тут охочі зможуть провести час із кішками у ігровій кімнаті, малювати і створювати їхній образ на різних майстер-класах, а також відчути їх лікувальну дію у кабінеті "Фелінотерапії". А ще знайти собі вірного чотирилапого друга. Обіцяють, що "Дім КОТЕ" буде гарним естетичним закладом. Вартість проекту - 800 000 грн.

Громадський велосипедний прокат міста Вінниця

П'ять громадських велопарковок у різних куточках міста запропонував створити Олег Крупський. На його думку, це популяризує велосипедний рух серед вінничан. У місцях парковки велосипедів пропонує установити інформаційні термінали із сенсорними дисплеєм. Вони будуть на сонячних батареях. За підрахунками автора ідеї, якщо буде здаватися у оренду 25 велосипедів, то ними вдень може скористатися 1000 осіб. Вартість проекту 951 079 грн

Міні-парк Біля "Шоку"

Створити міні-парк біля ТЦ "Шок" запропонували дві Тетяни Скришевська і Козак. Свою ідею обгрунтовують тим, що мікрорайон швидко розбудовується, а зеленої зони немає. У парку хочуть обладнати 4 алеї: прогулянкова алея - "До джерела"; "Малі бешкетники" - із різноманітними героями мультфільмів; "Великі бешкетники" - катання на роликах, скейтах; "Релакс " - тут можна буде грати у шахи. Вартість проекту - 1 млн.грн.

Де можна голосувати за проекти:

Голосування за проекти буде здійснюватися на офіційному сайті міської ради www.vmr.gov.ua у розділі "Бюджет громадських ініціатив м.Вінниці" шляхом заповнення електронної версії анкети або шляхом заповнення друкованої анкети у пунктах голосування у робочі дні із 10.00 до 17.00 години за адресами:

  • Центр адміністративних послуг "Прозорий офіс", м.Вінниця, вул. Соборна, 59 (центральне приміщення).
  • Центр адміністративних послуг "Прозорий офіс", м.Вінниця, вул. Замостянська, 7 (колишня 50-річчя Перемоги відділення "Замостя").
  • Центр адміністративних послуг "Прозорий офіс", м.Вінниця, вул. Брацлавська, 85 (колишня Островського; відділення "Старе Місто").
  • Центр адміністративних послуг "Прозорий офіс", м.Вінниця, пр. Космонавтів, 30 (відділення "Вишенька").



Переглядів: 3807
Поширень: 0