Останнім часом в місті Вінниці почастішали випадки крадіжок. Особливо збільшилась кількість крадіжок приватної власності з квартир та домоволодінь. З початку року в місті Вінниці зареєстровано 103 таких злочини. Попри усіх зусиль, спрямованих на встановлення осіб, які скоюють ці злочини, значна їх кількість залишається нерозкритими.

Зловмисники проникають у квартири громадян переважно у робочий час з 9.00 до 13.00 та 14.00 до 17.00. Найпоширенішими шляхами проникнення до квартир та будинків є злам серцевини замка, підбор ключа та проникнення через вікна шляхом їх віджиму.

Злам серцевини замка

Практичність цього способу полягає у невеликих матеріальних витратах на здобуття потрібного інструменту, серед якого звичайні пасатижі, викрутка та розвідний ключ. При виборі квартири крадії орієнтуються переважно на замки дешевого виробництва, які легко зламати.

Підбір ключа

Зручність даного способу полягає в тому, що при відкриванні замків шум досить незначний та не привертає особливої уваги сусідів. Зловмисники мають спеціальні ключі-відмички, які, не пошкоджуючи серцевини замків, допомагають злодіям потрапити у квартири.

Проникнення через вікна чи двері шляхом їх віджиму

Цей метод не потребує значних матеріальних витрат на придбання знарядь злочину. Щоб віджати металопластикові вікна чи двері буває достатньо викрутки, фомки або залізного прута.

Щоб уберегтися від квартирних крадіжок правоохоронці радять:

  • встановити міцні дверні замки;
  • подбати, щоб сходи та площадка біля дверей були освітлені, тоді злодій боятиметься, що його ймовірніше помітять;
  • не зберігайте ключі від квартири разом із документами, не прикріплюйте до них брелоки з вашим ім'ям і адресою. Якщо ключі загублено, відразу слід змінити замки;
  • не кладіть ключі під килимок біля дверей та не зберігайте їх у автомобілі;

Якщо Ви виявили сліди крадіжки, увійшовши у квартиру, нічого не торкайтеся - відразу телефонуйте у поліцію.

Також уберегти свою квартиру від злодіїв Ви можете, встановивши сигналізацію. Для цього необхідно звернутися до Управління поліції охорони.



Переглядів: 3784
Поширень: 0