З весняним потеплінням жителі міста почали прибирати на своїх присадибних ділянках. На жаль, є випадки, коли вінничани палять торішнє опале листя, гілля та інші відходи. Це завдає шкоди здоров’ю вінничан та заборонено Правилами благоустрою та санітарного стану м. Вінниці. Тому Муніципальна поліція розпочала відстежувати такі випадки і складати протоколи про адмінпорушення. Штраф може бути від 340 до 1360 грн.

Вже кілька років поспіль у Вінниці проходить робота по збереженню чистого довкілля. Проте, деякі вінничани самі усвідомлено шкодять навколишньому середовищу, спалюючи листя та інші побутові відходи. Тому кожної весни та осені, міська влада разом із Муніципальною поліцією і квартальними комітетами посилюють роботу в приватному секторі, яка спрямована на зменшення кількості випадків спалювання непотребу. Так, восени минулого року було складено 152 адміністративних протоколів.

«З 4 квітня контроль за тим, щоб люди не палили сміття, підсилять мобільні групи. До їх складу входять працівники Асоціації органів самоорганізації населення, Муніципальної поліції, працівники санітарно-епідеміологічної служби, державної екологічної інспекції, представники виконавчих органів міської ради, дільничні інспектори поліції. У кожній з груп будуть люди, які уповноважені складати відповідні приписи та протоколи про адміністративні порушення, по яких адмінкомісія виносить постанови про штраф», – розповів начальник комунального підприємства «Муніципальна поліція» Василь Гайовик.

Василь Гайовик зазначив, що штраф за таке адмінпорушення для фізичних осіб становить від 340 грн до 1360 грн, а для юридичних – 850 – 1700 грн. Цієї весни у місті працюватиме 11 мобільних груп.

Інформацію про спалювання листя та інших відходів мобільні групи отримують від відділу «Цілодобова варта», після чого виїжджають на місце. Така система роботи дозволяє підвищити мобільність груп. Також мобільні групи в ході моніторингу міста самостійно виявляють факти спалювання відходів рослинного походження, по яким також будуть складатися адміністративні протоколи.

Вінничани можуть повідомляти про випадки спалювання листя на «Цілодобову варту» за багатоканальним номером 15-60, або 65-15-60, 60-15-60 та (0800) 60-15-60.



Переглядів: 4101
Поширень: 0