Для покращення пропускної здатності доріг та безпеки руху у Вінниці проводяться постійна робота по вдосконаленню дорожньої мережі. Так, в цьому році заплановано облаштування кількох «кишень» для зупинки маршруток, які при посадці чи висадці пасажирів блокують рух іншого транспорту. Дві таких «кишені» наразі вже почали робити, ще кілька зупинок впорядкують до кінця літа.

По вул. Г.Успенського розпочато облаштування двох «кишень» для зупинки транспорту. Адже тут дорога має лише по одній смузі руху, тому при зупинці маршрутки блокувався рух іншого транспорту по цій смузі. «Кишені» будуть різні за протяжністю. Одна близько 35 м, її площа становитиме 85 м2, друга - 22 м, площею 26 м2. Також навколо обох «кишень» буде зроблено тротуар шириною 1,5 м та встановлено павільйони для очікування пасажирів. Роботи планують завершити до 1 травня.

Де цьогоріч у Вінниці облаштують "кишені" для зупинок громадського транспорту

Окрім того, в цьому році заплановано зробити дві «кишені» для зупинки маршруток і по вулиці Зодчих. Ця дорога є одною з магістральних у місті, тому тут часто утворюються затори. Цьому також сприяють і маршрутки, коли роблять зупинку для висадки пасажирів. Одну з «кишень» облаштують на «острівці» з тротуаром та зупиночним павільйоном навпроти паркувального майданчика, розташованого в напрямку руху до вулиці Пирогова. Ще одну зроблять на цій же вулиці біля буднику №111а.

Де цьогоріч у Вінниці облаштують "кишені" для зупинок громадського транспорту

Також з’явиться і зупинка для пасажирів маршруток по вулиці Коцюбинського, поблизу будинку 4. «Маршрутки, які рухаються від залізничного вокзалу та з боку Муніципального ринку, зупиняються відразу за перехрестям вулиці Батозької (колишньої Кірова) та проспекту Коцюбинського. З одного боку, вони блокують рух для автівок, які рухаються крайньою правою смугою, а з іншого – ще й порушують правила дорожнього руху, адже зупинка відбувається відразу за перехрестям, де до того ж поряд розташовується пішохідний перехід. Тому вирішено перенести зупинку дещо далі в напрямку руху, - розповідає заступник директора департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Юрій Павлінчук. – «Кишеню» для зупинки маршруток в цьому місці технічно зробити важко, бо водіям буде незручно з неї виїжджати. Вздовж проспекту Коцюбинського в цьому районі облаштовано парковку для приватних автівок, яку позначено кольоровою розміткою. Вирішено зупинку для маршруток облаштувати за рахунок двох крайніх паркувальних місць. Тут також буде зроблено майданчик із зупиночним павільйоном і тактильною плиткою для зручності пересування людей з вадами зору».



Переглядів: 6480
Поширень: 0