На минулому тижні працівники МКП «Віннницязеленбуд» відновили зелену конструкцію крокодила у Центральному парку. За сприятливої погоди з наступного тижня у місті почнуть влаштовувати вертикальне озеленення: розміщення термочаш та пластмасових ваз з квітами на електроопорах. 

Традиційно, з настанням теплої весняної пори Вінниця починає «розквітати». Так, наразі працівники МКП «Віннницязеленбуд» вже висадили рослини на конструкції зеленого крокодила, що в Центральному парку. Для цього було використано 3900 штук седума.

«На початку травня ми розпочнемо вертикальне озеленення міста. Загалом по місту буде розміщено квіти у 175 кашпо, та 1619 пластмасових вазах. Цей вид озеленення спочатку традиційно з’явиться в центрі міста: на вулицях Соборній та Театральній. А потім працівники КП «Віннницязеленбуд» продовжать встановлювати підвісні елементи з квітами по вулицях Пирогова, Київській, проспекту Коцюбинського, площах Героїв Майдану (перехрестя вулиць Магістратська (колишня Першотравнева), Театральна, Чорновола і Богуна) та Привокзальній (колишня Героїв Сталінграду)», – каже директор КП «Вінницязеленбуд» Ігор Любовський.

В другій половині травня розпочнуться роботи по висадці рослин на конструкції «зеленої черепахи», що біля Лебединого озера в парку. Конструкцію обсадять альтенантерою двох кольорів – червоного та зеленого, вона досить невибаглива і стійка до погодних умов.

Крім того, на сьогоднішній день вже підготовлено до посадки всі міські квітники. Їх перекопали та внесли органічні добрива. За сприятливої погоди тут почнуть висаджувати розсаду в середині травня. Тоді вінничани зможуть насолоджуватися такими квітами як гератуми, бегонії, сальвії, тагетиси тощо.



Переглядів: 2943
Поширень: 0