Майже вдвічі зменшилась кількість ДТП з потерпілими. Відповідно поменшало і людей, які загинули під час аварії на автошляхах та отримали тілесні травми. Державтоінспекція міста постійно проводить комплекс заходів, які спрямовані на організацію безпечного дорожнього руху, боротьбу із злочинністю, що має безпосередній зв\'язок із використанням автотранспорту.

Протягом року, що минає, працівники ДАІ фіксували на 20% більше випадків порушень правил дорожнього руху ніж у минулому році. Разом із тим поменшало аварій на дорогах міста. Начальник ВДАІ м. Вінниці УДАІ ГУМВС України у Вінницькій області Анатолій Присяжнюк розповідає, що такі результати пов\'язані із активізацією роботи працівників ДАІ. Водіям, які порушують правила дорожнього руху, стало важче домовлятись з інспекторами, аби ті не складали протоколи. Поменшало випадків дачі хабарів. Це питання жорстко стоїть на контролі у керівництва ДАІ. Такі випадки відслідковуються, а винні караються згідно чинного законодавства. У поточному році задокументовано 88 випадків дачі хабарів інспекторам дорожнього руху.

У 2009 році працівники ДАІ зафіксували більше 38 тис. порушень правил дорожнього руху. Загальна сума штрафів сягає більш як 12 млн. грн. З них вінничани сплатили близько 9,5 млн. грн. З метою вчасної і належної сплати порушниками правил дорожнього руху накладених штрафів працівники ДАІ та ДВС провели 17 відпрацювань.

Працівники ДАІ протягом року проводили також активну роботу по боротьбі зі злочинністю та незаконним заволодінням транспортними засобами. У 2009 році зафіксовано 37 викрадень автомобілів, з яких 6 розкрили безпосередньо інспектори ДАІ. Також під час роботи на дорогах виявлено 7 підроблених свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів, 4 нелегітимних посвідчень водія, 11 підроблених талонів ТО, вилучено 17 одиниць холодної зброї та 11 фактів перевезення наркотичної сировини. Також на території міста зареєстровано 9 випадків дорожньо-транспортних пригод, коли винуватці-водії тікали з місця пригоди. 8 з них було затримано.
У цьому році співробітники Державтоінспекції розкрили 153 загально-кримінальних злочинів (15 з них пов\'язані з незаконним обігом наркотиків), а також затримали 5 осіб, які знаходились у розшуку.

Окрім цього, протягом року працівники ДАІ слідкували за станом утримання вулично-шляхових мереж, проводили роботу в автогосподарствах по перевірці технічного стану автомобілів, контролювали роботу пасажиропервізників та проводили профілактичну роботу.


Переглядів: 3162
Поширень: 0