27 квітня 110 вінничан вирушили з обласного військкомату до навчальних військових центрів у Василькові Київської області та Десні, що на Чернігівщині. Майбутні контрактники зізнаються – підписали угоду із державою і згодились піти до Збройних Сил через підвищення заробітної плати та соціальний пакет. Дехто з них вже має бойовий досвід, бо пройшов мобілізацію, але більшість новачки у армії.

«Я був мобілізований, воював у  Дебальцево, тому військовий досвід маю, і готовий знову їхати в АТО», - каже вінничан Денис.

«Зараз роботу знайти не легко. А це виходить як робота. Так моє покликання боронити країну та територіальну цілісність. Я не військовий, рватися в АТО не буду, але після підготовки, якщо буде наказ поїду на Схід», - продовжує думку ще один контрактник Андрій Маняк.

Окрім почуття патріотизму, зарплата в 7 тисяч гривень та можливість отримати військову освіту – головні аргументи добровольців, кажуть у Вінницькому обласному комісаріаті.

Понад сто вінничан вирушили до навчальних центрів, аби продовжити військову службу за контрактом

«Всі хто укладе контракт вже завтра будуть переодягнені в форму, матимуть щомісячну зарплату, спочатку це 7 тис.грн, плюс безкоштовне лікування та путівки до військових санаторіїв», - говорить офіцер відділу призову та укомплектування Володимир Дозорець.

Серед охочих вступити до лав Збройних Сил є й дівчата, здебільшого це медики та бухгалтери. Жінок щоправда у військкоматі приймають, якщо є направлення від частини та погодження командира, в якій будуть проходити службу.

«В мене брат військовий, повернувся з АТО, був поранений, але продовжив службу. Я теж хочу працювати у військовій частині, хоча за спеціальністю бухгалтер», - запевняє 22 –х річна Аліна Павлюк із Жмеринки.

Понад сто вінничан вирушили до навчальних центрів, аби продовжити військову службу за контрактом

Загалом із Вінниці на навчання їдуть 12 жінок-добровольців. Попит на службу за контрактом лише зростає, запевняють у військкоматі. Лише протягом останніх двох тижнів підписали угоди і проходять вишкіл 200 вінничан. Ще є понад 600 бажаючих.

«Сьогодні відправляємо 27 кандидатів до 38-го навчального центру у місті Васильків Київської області, 12 кандидатів відправили у смт. Десна Чернігівської області. Ще 65 контрактників поїде до навчальних  центрів у Полтавській, Львівській та Миколаївській областях. Чоловіки, яким виповнилось 38 років, підписують контракт на особливий період, тим, кому до 38 – на 3 роки. Особи, які були мобілізовані, підписують угоду на 6 місяців», - додав офіцер відділу призову та укомплектування Володимир Дозорець



Переглядів: 3189
Поширень: 0