Про це очільник Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Юрій Педос заявив 29 квітня на брифінгу щодо забезпечення публічної безпеки і порядку під час Великодня та травневих масових заходів.

У спільному брифінгу взяли участь заступник начальника ГУНП Руслан Мороз, перший заступник начальника ГУДСНС Олег Андрущенко, заступник командира вч 3028 Національної гвардії України Валентин Сірак та вч 3008 Петро Мовчан, заступник начальника штабу Могилів-Подільського прикордонного загону Олег Нероденко.

За словами Юрія Педоса, особовий склад поліції Вінниччини працюватиме в посиленому режимі, в обласному апараті та районних підрозділах поліції розгорнуто роботу оперативних штабів, куди надходитиме інформація у разі вчинення правопорушень. Такі штаби координуватимуть роботу поліції для оперативного реагування на зміни оперативної обстановки. Працюватимуть посилені слідчо-оперативні групи. Поліція діятиме у тісній співпраці з правоохоронними та силовими відомствами.

За порядком і безпекою під час великодніх свят слідкуватиме більше тисячі поліцейських та півсотні нацгвардійців

Найбільше громадян святкуватимуть Великдень - понад 300 тисяч осіб. Охорону публічної безпеки та порядку будуть забезпечуватимуть понад 1000 поліцейських, 50 військовослужбовців Національної гвардії України та 600 членів громадських формувань.

Разом з тим, 8 та 9 травня, у ході святкування Дня пам’яті та примирення та 71-ї річниці Перемоги над нацизмом у II-й світовій війні, на патрулювання вийдуть понад 600 працівників поліції.

В свою чергу, 1-й заступник начальника ГУДСНС в області Олег Андрущенко зазначив, що напередодні Великодніх свят проведено перевірки усіх культових споруд, де відбуватимуться богослужіння на предмет дотримання пожежної безпеки.

За порядком і безпекою під час великодніх свят слідкуватиме більше тисячі поліцейських та півсотні нацгвардійців

В період свят значно збільшиться пасажирських та транспортний потік. Відтак, за словами заступника начальника штабу Могилів-Подільського прикордонного загону Олега Нероденка, з метою здійснення якісного та надійного прикордонного контролю значно збільшено кількісний склад прикордонних нарядів у пунктах пропуску.

Спільно з поліцейськими в посиленому режимі на територіях, прилеглих до місць проведення богослужінь, нестимуть службу нацгвардійці. На випадок ускладнення оперативної обстановки передбачені групи швидкого реагування з числа військовослужбовців у м. Вінниці.



Переглядів: 4701
Поширень: 0