Щорічно до Дня Перемоги ветерани Другої світової війни отримують державну допомогу, розмір якої встановлює Уряд. В 2016 році розміри разової грошової допомоги було затверджено Постановою Кабінету Міністрів від 02.03.2016р.№141 «Деякі питання виплати у 2016 році разової грошової допомоги передбаченої законами України «Про статус ветеранів війни та гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань».

Цим рішенням передбачалося, що разова допомога учасникам війни та колишнім в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, особам, які були насильно вивезені на примусові роботи, дітям партизанів, підпільників, іншим учасникам боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога становила 170 гривень. Але Уряд винайшов додаткові резерви, щоб фінансово підтримати ветеранів, і 29 квітня було внесено зміни до Постанови, якими розмір допомоги було збільшено до 400 гривень.

Також збільшено розмір допомоги до 500 гривень членам сімей загиблих та дружинам (чоловікам) померлих інвалідів війни, дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни і жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин.

«Оскільки даній категорії ветеранів вже виплачено разову допомогу, то сьогодні департамент соціальної політики міської ради проводить роботу щодо здійснення доплати. Відповідно до нового урядового рішення зазначену доплату у Вінниці отримає 5969 ветеранів війни», – розповіла директор департаменту соціальної політики Вінницької міської ради Лариса Попова.



Переглядів: 2224
Поширень: 0