Прокуратурою Вінницької області спільно із працівниками Головного управління Національної поліції у Вінницькій області та Управління захисту економіки у Вінницькій області Департаменту захисту економіки Національної поліції України викрито службових осіб одного із відділів м. Вінниці Управління Державної міграційної служби України у Вінницькій області, які одержали неправомірну вигоду у розмірі 1000 гривень від мешканця Вінницької області за пришвидшення процедури поновлення втраченого ним паспорта.

Вказаних правопорушників затримано у порядку ст. 208 КПК України.

Наразі проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії. Вирішується питання про оголошення підозри у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України та обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Додатково: Згідно ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди), передбачена відповідальність у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади, чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Це вже третій офіційно задокументований випадок хабарництва на цьому тижні. Раніше ми повідомляли, що в Жмеринському районі голова сільради разом із подільниками попалися на хабарі, а вчора чиновник вимагав 6 тис.грн. за оформлення дозволу на право керування сільгосптехнікою



Переглядів: 2506
Поширень: 0