В одній зі шкіл Старого міста нещодавно розпочато реконструкцію системи теплопостачання зі встановленням котлів на біомасі. Нова котельня працюватиме на дровах і якісно покращить теплозабезпечення навчального закладу.

Ще один навчальний заклад міста переходить на альтернативні види палива. У школі № 11 триває монтаж блочно-модульної котельні, яка працюватиме на деревині. Загалом проектом передбачено влаштування фундаментів під саму будівлю та під димові труби, влаштування навісу для твердопаливного палива, будівництво додаткових тепломереж і встановлення котельного обладнання з підключенням до вже існуючої мережі. Загальна площа котельні становитиме 48,3 кв. м.

Роботи з будівництва розпочато в травні, наразі вони вже виконані на 40 %. Забершити повний комплекс робіт заплановано до вересня поточного року.

В блочно-модульній котельні передбачено встановлення двох водонагрівних твердопаливних котлів Аrdenz N-250 загальною потужністю 500 кВт. Для їх роботи використовуватимуться дрова вологістю не більше 20 %. Завантажуватимуться котли в ручному режимі, тому на котельні постійно чергуватиме обслуговуючий персонал. Окрім того, до базової комплектації входить система автоматики безпеки, регулювання та диспетчеризації.

З наступного опалювального сезону школу № 11 теплом забезпечуватиме котельня на твердому паливі

Дана котельня обслуговуватиме тільки навчальний заклад. Її потужності вистачить, аби забезпечити школу теплом в холодну пору року.

Це третя школа, яка опалюється за рахунок альтернативних видів палива. В 2015-2016 роках було зроблено дві котельні по вул. Наливайко, 17 (для потреб школи № 19) та по вул. Блюхера (для ЗОШ №20). Ці школи взимку теж опалюються дровами.



Переглядів: 3531
Поширень: 0