За півтори місяці у спеціальний контейнер для вживаних речей, що розміщений на Європейській площі, вінничани принесли близько тони одягу, взуття, іграшок, що були у використанні. Враховуючи таку активність містян, вже менше ніж за місяць у Вінниці з’явиться ще два таких контейнери: на Поділлі та Вишеньці.

Місяць тому комунальне підприємство «ЕкоВін» запустило новий проект по збору речей, які були в ужитку. Завдяки цьому вінничани замість того, щоб викинути непотрібні речі у смітник, можуть ділитись ними із людьми, які їх потребують. Бак влаштований таким чином, що речі всередину потрапляють легко, а витягнути їх можуть лише комунальники. Крім того, речі захищені від опадів та не псуватись.

За цей час вінничани принесли близько тони речей. Серед них – одяг, взуття, іграшки. Їх передали малозабезпеченим, вінничанам похилого віку, тим, хто зареєстрований у Територіальному центрі соціального обслуговування та іншим людям, які цього потребують. Нові власники речей дуже вдячні небайдужим вінничанам, які принесли одяг та взуття, яким вони тепер можуть користуватися.

«Оскільки вінничани активно підтримали наш проект, було вирішено придбати ще два баки для збору використаних речей. Ми плануємо їх встановити у червні на Вишенці та Поділлі. Зараз підбираємо місце для їх розташування», - розповів директор КУП «ЕкоВін» Володимир Чорновол.



Переглядів: 5010
Поширень: 0