Шахраї використовують схему «отримання виграшів» для привласнення коштів громадян. Днями за неіснуючий приз довірлива вінничанка перерахувала майже 32 тисячі гривень.

Одна із поширених шахрайських схем продовжує діяти. Зловмисники надсилають громадянам смс-повідомлення про виграш автомобіля в акції. За його отримання пропонують сплатити обов’язковий збір або попередній платіж за доставку тощо.

Жертвою такого обману стала 36-річна жителька міста Вінниці. Жінка повіривши в свій виграш, перерахувала на рахунок одного з банків майже 32 тиячі гривень. Після цього потерпіла не отримала ні автомобіля, ні коштів. Зрозумівши що її обдурили, жінка звернулась з заявою до Вінницького відділу поліції.
Слідчим відділом поліції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 190 КК України (шахрайство). За такий злочин передбачено покарання до 3-х років обмеження волі.

Поліцейські закликають громадян бути пильними. Якщо Ви не брали участь у розіграші, автомобіля або цінних речей, смс-повідомлення про виграш призу має насторожити, що вас намагаються обдурити. При проведені офіційних акцій організатори ніколи не просять учасника перераховувати гроші для отримання призу.

Нагадаємо, нещодавно СМС-ка типу "Вітаємо, ви виграли автомобіль!" обійшлася чоловікові в 19 тис. грн.



Переглядів: 1511
Поширень: 0