В минулому році у Вінниці відкрився «Зелений офіс», де вінничани можуть отримати інформацію щодо енергозбереження та енергоефективності. Він діє у Прозорому офісі за адресою: просп. Космонавтів, 30. Тут вінничан приймають в робочі дні за відповідним графіком. За пів року діяльності «Зеленого офісу», до нього звернулося за консультацією близько 3 тисяч людей.

Вінниця вже кілька років поспіль рухається по шляху енергоефективності. У місті з допомогою європейських консультантів було розроблено План Дій зі сталого енергетичного розвитку до 2020 року (SEAP). Цей документ є основним стратегічним планом міста з впровадження заходів, які дозволять скоротити споживання енергоресурсів, зменшити викиди у навколишнє природне середовище шкідливих речовин, поліпшити екологічний стан міста та впроваджувати альтернативні джерела енергії.

«З 30 листопада минулого року у Прозорому офісі за адресою просп. Космонавтів, 30 запрацював «Зелений офіс», який був створений за ініціативи міської ради. Тут консультанти надають інформацію щодо енергозбереження та енергоефективності. За цей короткий термін вже надано близько трьох тисяч консультацій», – розповідає директор департаменту енергетики, транспорту та зв’язку Олексій Пидоченко.

За півроку у «Зеленому офісі» вінничанам надали близько трьох тисяч консультацій

З початку роботи «Зеленого офісу» людям були надані консультації з таких питань:

  • процедури відшкодування державою коштів на енергозберігаючі заходи,
  • як зменшити споживання води, газу та електроенергії у своїх оселях, встановленням двохзонних лічильників.
  • питання по сонячними батареями: як їх встановлювати, як вони працюють;
  • сортуванню сміття – як правильно це робити.
  • створення та розвитку ОСББ,
  • велосипедний рух у місті
  • утилізація акумуляторів та люмінесцентних ламп
  • термомодернізація будинків тощо.

У «Зеленому офісі» надають консультації згідно графіка. Так, у понеділок з 10 до 15 години тут можна отримати інформацію від представника компанії «Voltage group» щодо сонячних батарей та іншого енергозберігаючого обладнання. У вівторок з 10 до 13 години – приймає представник ресурсного центру розвитку ОСББ, а з 13 до 16 – БФ «Подільська громада». У середу з 10 до 15 години у «Зеленому офісі» можна отримати консультації представника ГО «Вінниця мобільна» щодо розвитку велосипедного руху. А у четвер в цей же час тут приймає працівник ПАТ АБ «Укргазбанк», у п’ятницю – КП «Вінницяміськтеплоенерго». Графік може змінюватися, детальнішу інформацію можна отримати у «Зеленому офісі».



Переглядів: 3105
Поширень: 0