Вінниця увійшла до переліку з шести міст, де буде проводитися акція з підрахунку безпритульних собак. 18 червня з 7 до 9 години ранку волонтери досліджуватимуть територію міста і вноситимуть до анкети та мобільного додатку інформацію про їхню кількість та стан. Про це йшлося сьогодні під час прес-конференції.

Акції по підрахунку безпритульних тварин наразі вже завершилися у Миколаєві, де волонтери нарахували 6714 собак, у Дніпрі – 4448 та Одесі – 1686 тварин. Сьогодні завершується підрахунок тварин у Києві, ще акція відбудеться у Харкові. А вже завтра собак рахуватимуть у Вінниці.

«Тільки володіючи достовірними даними можна робити будь-які проекти та керувати процесами. Для проведення акції Вінницю умовно розділили на 64 сектори по методиці британського благодійного фонду. 18 червня з 7 до 9 години ранку волонтери підраховуватимуть тварин. Це буде здійснюватися двома шляхами: через заповнення анкет та через мобільний додаток. Вся інформація буде приходити на сервер, де її оброблятимуть. Волонтери вказуватимуть, як вона виглядає, чи худа, чи вгодована, чи стерилізована тощо. З цієї інформації ми робитимемо статистичні дані, які потім надамо місту», – каже координатор проекту представник БФ «4 лапи» Олександра Лісчишина.

У Вінниці рахуватимуть безпритульних собак

В.о. директора департаменту комунального господарства та благоустрою Володимир Ніценко під час прес-конференції розповів про проект рішення міської ради «Програма регулювання чисельності тварин гуманними методами». «Ця програма була фактично розроблена за сприяння громадськості. Вона пройшла громадські слухання і у ній були враховані майже всі зауваження і пропозицій. Окремо хочу подякувати депутатському корпусу, який взяв участь у розробці даної програми. Проект даного рішення був затверджений виконавчим комітетом. У новій програмі виключена норма, за якою тварина, яка перебувала у притулку 45 діб мала піддаватися евтаназії. Також дана програма передбачає порядок реєстрації безпритульних тварин, їхньої паспортизації. Вона дає можливість волонтерським організаціям більш активно брати участь питаннях підрахунку безпритульних тварин, їхнього обліку тощо», – зазначив Володимир Ніценко.

У Вінниці рахуватимуть безпритульних собак

«Підрахунок тварин – це перший крок для ефективного впровадження нової програми, яку ми розробили. Програма наразі проходить депутатські комісії і наприкінці червня буде винесене на чергову сесію Вінницької міської ради. Нова програма базується на системі відлову собак, їх стерилізації і фактично поверненню їх на місце, звідки вони були забрані», – зазначила депутат міської ради Ганна Давиденко.



Переглядів: 2762
Поширень: 0