Працівники вінницької поліції затримали чоловіка, який з ножем нападав на жінок. Від своїх жертв нападник вимагав віддати сумки та ювелірні прикраси. Зараз підозрюваний заарештований. Йому оголошено про підозру.

3 липня до вінницької поліції звернулась 44-річна жінка. Вона повідомила, що близько шостої ранку на вулиці Складській поблизу залізничного вокзалу на неї напав невідомий чоловік. Зловмисник був у балаклаві та озброєний ножем. Він намагався у потерпілої вирвати з рук сумку, але жінці вдалося від нього втекти.

Підозрюваного затримав екіпаж патрульної поліції неподалік від місця скоєння злочину. Чоловік привернув увагу поліцейських підозрілою поведінкою, - побачивши патрульних, він зробив вигляд, що розмовляє по вимкненому мобільному. Що за телефон, чоловік пояснити не зміг. Патрульні затримали зловмисника та передали слідчо-оперативній групі.

Як розповів начальник Вінницького відділу поліції Анатолій Присяжнюк, під час перевірки з’ясувалося, що затриманий 28 червня скоїв аналогічний злочин – у тому ж самому місці напав на 35-річну вінничанку, яка близько дев’ятої години вечора поверталась з роботи додому. Зловмисник вийшов з-за вагону на залізничній колії та ззаду напав на потерпілу. Приклавши до шиї ніж, вимагав віддати усі коштовні прикраси. Жінка намагалась від нього втекти, але він наздогнав її та почав душити. Коли потерпіла з останніх сил почала кричати та кликати на допомогу, нападник відібрав у неї сумку та втік. Серед особистих речей, що знаходились у сумці був мобільний телефон, з яким патрульні і затримали підозрюваного. Під час скоєння цього злочину нападник був без балаклави, і потерпіла його легко упізнала.

У Вінниці затримали жителя Стрижавки, який із ножем у руках та балаклаві грабував жінок

У скоєнні двох розбійних нападів 23-річний підозрюваний, житель смт. Стрижавки, зізнався та показав правоохоронцям місце, де викинув речові докази. Як з’ясувалося, затриманий раніше потрапляв в поле зору правоохоронців. У минулому році він звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за скоєння крадіжок та зберігання наркотиків, але на шлях виправлення не став.

За скоєння розбійних нападів слідчим відділом поліції відкриті кримінальні провадження. Затриманому оголошено про підозру за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 187 КК України (розбій). Зловмиснику загрожує до 10 років ув’язнення. Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.



Переглядів: 2878
Поширень: 0