Оперативники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми поліції Вінниччини, спільно з працівниками Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми затримали групу з трьох вихідців з Індії без документів. Попередньо встановлено, що люди перетнули державний кордон України за допомогою діючого каналу нелегальної міграції.

Як розповів керівник відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Вінницької області Дмитро Іванченко, оперативники підрозділу отримали інформацію стосовно нелегальної міграції через нашу область громадян республіки Індія. В ході перевірки поліцейські затримали на території Вінницької області групу з трьох нелегальних мігрантів з Індії. Дані громадяни без документів транзитом через Вінницю в подальшому мали переправлятись до країн Західної Європи. В ході проведення оперативно-розшукових заходів оперативники також перевіряють причетність двох вихідців з Пакистану та Сомалі до організації каналу переправлення нелегальних мігрантів та встановлюють інших осіб, причетних до функціонування каналу нелегальної міграції.

Один з затриманих нелегалів зізнався, що заплатив організаторам «подорожі» близько 25 тисяч доларів США та сподівався в Україні заробити кошти на подальшу мандрівку.

У Вінниці затримали громадян Індії, які перетнули кордон за допомогою каналу нелегальної міграції

Всі затримані особи будуть передані працівникам міграційної служби, які вирішать питання щодо притягнення їх до адміністративної відповідальності за порушення правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України.

За організацію переправлення нелегальних мігрантів через державний кордон, транзитне переміщення або їх незаконне перебування на території держави в Україні передбачена кримінальна відповідальність за ст. 332 КК України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). За такий злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років з конфіскацією засобів вчинення злочину.

Триває перевірка.



Переглядів: 2642
Поширень: 0