Вінницьким міським судом розпочато судовий розгляд обвинувального акту відносно групи осіб за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України, які за попередньою змовою шахрайським шляхом заволоділи коштами на загальну суму 1,5 млн грн одного з банків України.

Так, завдяки злагодженій та кропіткій роботі працівників прокуратури Вінницької області, Головного управління Національної поліції у області та Управлінням захисту економіки у області Департаменту захисту економіки Національної поліції України викрито чергову злочинну схему заволодіння грошовими коштами в особливо великих розмірах.

Встановлено, що зловмисниками протягом вересня-жовтня 2014 року використано наявні недоліки у системі електронних терміналів банку. Зокрема, шляхом одночасного введення однакових даних у різних терміналах, банківська електронна система давала збій та видавала кошти в усіх місцях введення, в той час як сама операція обліковувалася системою як одна.

Обвинуваченим обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з визначеним розміром застави.

Підтримання державного обвинувачення здійснюється прокуратурою області.

Розкриття зазначеної шахрайської схеми дозволило не тільки викрити правопорушників, а й виявити недоліки у банківській системі електронного обігу грошових коштів, які відповідними службами невідкладно усунено.

Додатково: ч. 4 ст. 190 КК України - шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах, - карається позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.



Переглядів: 3618
Поширень: 0