«В порівнянні з минулим роком сума нарахувань у 15 разів більша,- повідомила під час прес-конференції  заступник директора Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації Людмила Каратаєва. - На сьогодні у Вінницькій області кількість сімей, які скористались житловими субсидіями становить 284 тис., що на 126 тис. більше ніж за аналогічний період минулого року».

Посадовець також зазначила, що середній розмір субсидій по області в опалювальний період становить 1500 грн., в неопалювальний період 300-400 грн. та наголосила на тому, що субсидія є безповоротною державною допомогою.

Зміни до порядку надання житлових субсидій з 1 травня 2016 року охарактеризувала начальник відділу адресних допомог Департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА Людмила Петришена.

«Жителям області потрібно звертатися за субсидіями саме зараз, не чекаючи опалювального сезону, щоб потім уникнути черг, - підкреслила Людмила Петришена. - Ми приймаємо документи зараз, навіть якщо це призначення буде за "0" ставкою в неопалювальний період. В базу будуть занесені дані родини і з настанням опалювального періоду ми будемо робити перерахунок автоматично без звернення громадян».

Вінничанам радять оформляти субсидії зараз, а не чекати початку опалювального періоду

Субсидія на житлово-комунальні послуги призначається з місяця звернення до кінця опалювального періоду але не більше ніж на 12 місяців, при цьому враховується дохід за попередній календарний рік (не за три останні місяці, як допускалось минулого року).

«Держава з довірою ставиться до громадян, - наголосила Людмила Петришена, - Відмінено підтвердження доходів. Якщо людина не може підтвердити документами, або орган соцзахисту не може перевірити у ДФС, Пенсійному Фонді чи Управлінні праці надану інформацію, то дохід обов’язково вказується в декларації та в довільній формі додається письмове пояснення, чому заявник не може підтвердити його документально».

Субсидія для відшкодування витрат на придбання твердого палива та скрапленого газу, як і раніше, призначається на календарний рік.

Передбачено можливість подання заяви і декларації для призначення субсидії в електронному вигляді (у тому числі з використанням електронного цифрового підпису).



Переглядів: 3826
Поширень: 0