Шахраї використовують різноманітні схеми для привласнення коштів громадян. Вчора у різних районах області довірливі громадяни перерахували на рахунки зловмисників майже 33 тисячі гривень.

У Вінниці жертвою шахраїв стала і 60- річна місцева жителька. За звільнення зятя з поліції, жінка перерахувала зловмисникам 15000 тисяч гривень на вказаний зловмисником банківський рахунок. Виконавши вимоги шахрая, потерпіла зрозуміла, що її ошукали.

10 серпня до працівників Немирівського відділення поліції звернулась 35-річна жінка. Вона знайшла оголошення про продаж дитячого візка на одному із Інтернет – сайтів. Після того, як жінка зробила замовлення на сайті, до неї зателефонувала невідома особа, яка запропонувала розрахуватись за товар безготівковим платежем. Потерпіла перерахувала 7500 тисяч гривень з мобільного телефону на банківський рахунок, який надав продавець. Бажаний товар вона так і не отримала. Зрозумівши що її ошукали, звернулась до правоохоронців.

За подібних обставин, купуючи товар через мережу Інтернет, жертвою шахрайства став 41-річний житель Могилів-Подільського. Чоловік перерахував аферистам 9750 гривень.

Слідчими відділеннями поліції відкриті кримінальні провадження відповідно ч.1 ст. 190 (шахрайство). За скоєння такого виду злочину передбачається покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3 років.



Переглядів: 2157
Поширень: 0