Днями виконкому міської ради стало відомо про випадок, коли шахраї намагались виманити в людини кошти СМС-кою під виглядом сплати за послуги соціального характеру. Департамент правової політики та якості Вінницької міської ради вже відправив відповідний лист до Національної поліції з проханням невідкладно відреагувати на цю інформацію, а вінничан закликає в подібних випадках телефонувати за номером 59-50-31.

СМС з повідомленням, що задля вирішення питання в департаменті соціальної політики потрібно сплатити кошти, отримав переселенець, який нещодавно звертався до Прозорого офісу для оформлення необхідних йому документів. Інформація видалась йому підозрілою, і він одразу повідомив про це виконком міської ради.

«Ми негайно повідомили про цей випадок в правоохоронні органи, щоб вони розібрались у ситуації. Це чистої води шахрайство. Тому просимо вінничан бути пильними, найкраще – одразу нас інформувати, щоб ми зі свого боку могли вживати заходів, а працівники управлінь соціального захисту під час консультацій попереджали про подібні шахрайства», - розповів заступник директора департаменту правової політики та якості міської ради Владислав Телень.

Директор департаменту соціальної політики міської ради Лариса Попова каже, що це перший випадок такого шахрайства, і добре, що людина, яка з цим зіткнулась, одразу про це повідомила. І нагадує вінничанам та внутрішньопереміщеним особам, що департамент обслуговує громадян безкоштовно: «Я наголошую на тому, що всі послуги, які надає департамент соціальної політики міської ради, безкоштовні! Будь-які СМС-повідомлення, дзвінки чи електронні листи з інформацією, де мова йде про якісь проплати, це вимагання і шахрайство», - говорить Лариса Попова.



Переглядів: 7158
Поширень: 0