20 вересня оперативники Вінницького відділу поліції затримали двох жителів Грузії за підозрою у вчиненні пограбування жінки та крадіжок цінних речей з квартир вінничан. Частину з викраденого підозрювані встигли здати у ломбарди. Про це свідчать вилучені у них квитанції.

10 вересня близько четвертої години дня до поліції надійшло повідомлення від 63-річної вінничанки про те, що її щойно пограбували невідомі чоловіки. Коли заявниця повернулась додому, вона побачила пошкоджений замок на вхідних дверях домівки, а у квартирі двох незнайомців. Скориставшись розгубленістю господарки, зловмисники кинулися тікати. Разом з ними з квартири жінки зникли ювелірні прикраси та 10 тисяч гривень.

У Вінниці затримали двох жителів Грузії, які обкрадали квартири городян

Як розповів начальник Вінницького відділу поліції Анатолій Присяжнюк, оперативним шляхом працівники карного розшуку встановили осіб, причетних до даного злочину. Ними виявилися 22 та 32-річні жителі Грузії. Старший з них раніше притягувався до кримінальної відповідальності за незаконне зберігання наркотичних засобів.

Підозрюваних оперативники затримали на одній з вулиць міста, зупинивши автомобіль, який вони взяли у оренду. Свою причетність до пограбування підозрювані заперечують, але вилучені у них речові докази свідчать про протилежне. У затриманих поліцейські вилучили частину з викрадених срібних ювелірних прикрас, квитанції з ломбардів та відмички. До того ж їх упізнала потерпіла.

У Вінниці затримали двох жителів Грузії, які обкрадали квартири городян

Правоохоронцями доведено причетність затриманих до вчинення крадіжки ноутбука, фотоапарата та грошей з квартири 30-річного вінничанина. 19 вересня, скориставшись відсутністю господаря, зловмисники шляхом підбору ключа проникли у його квартиру та викрали цінні речі. Наразі поліція перевіряє причетність затриманих до вчинення аналогічних злочинів.

Слідчим відділом поліції відкриті кримінальні провадження за ч.3 ст. 186 Кримінального Кодексу України (грабіж, поєднаний з проникненням у житло) та ч.3 ст. 185 (крадіжка, поєднана з проникненням у житло). За такі злочини передбачено покарання до 8 років ув’язнення.

Зараз затримані знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання. Їм оголошено про підозру. Наразі вирішується питання про обрання їм міри запобіжного заходу.



Переглядів: 2356
Поширень: 0