Сьогодні, 27 вересня, любителі подорожей святкують Всесвітній день туризму. Оскільки постійно гастролюючий артист – теж у певній мірі турист, STARBOM.com дізнався особисті туристичні секрети лідера одного із найчастіше гастролюючих гуртів України - «ТІК».

- Вікторе, на ваш погляд, що ообов’язково треба покласти у валізу?

- Пам’ятаєте, гарний добрий мультик «80 днів навколо світу»? Головний герой Філеас Фогг кожного разу, збираючись у подорож, збирав валізу по-різному. Це правило працює і у житті, адже кількість і вибір речей залежать від поїздки, від того, куди і на скільки ти їдеш. Я люблю раціональність, тому завжди максимально оптимізую речі, які кладу у валізу. Зазвичай вона у мене невелика - і на гастролях, і на відпочинку. Додаткові речі в дорозі – це лишня морока. Коли їду на гастролі, беру лише найнеобхідніше: засоби особистої гігієни, концертний одяг і чітку кількість шкарпеток та білизни, які потрібні на ті дні, що проведу за межами домівки. Не беру ані спеціальних подушок, нібито зручних для шиї, ані інших непотрібних «прибамбасів».

Віктор Бронюк розповів особисті туристичні секрети: що слід класти у валізу, як розважитися в дорозі та що варто привезти із подорожі

- Без чого не обходиться подорож усією родиною?

- Без пригод (посміхається). Відпочинок з дітьми – це споконвічно абсолютно інший підхід. Відправляючись з малими за кордон, ми з дружиною заздалегідь моніторимо форуми і читаємо відгуки саме сімейних пар з дітьми. При виборі готелю головна вимога - аби у ньому було цікаво дітям: щоб була анімація чи водні атракціони. Це дуже важливо. Адже те, що цікаво дорослому, часто абсолютно не потрібно дітям. Щоб вони не марудились, не знаючи, чим себе зайняти, важливо подбати, аби їм завжди були доступні корисні й активні розваги, потрібні у їхньому прекрасному віці. Взимку, наприклад, коли ми їздили родиною до Лапландії, розуміли, що за Полярним колом день дуже короткий, а температура інколи сягає 30-40 градусів морозу, тому заздалегідь обрали місцем проживання комплекс із гарним аквапарком. І жодного разу про це не пошкодували! Діти досхочу накатались на улюблених водних гірках, за день здійснюючи по 2-3 заходи в аквапарк. А у нас автоматично зник «головний біль» щодо того, куди себе подіти у вільний від екскурсій час.

- Який транспорту найбільше підходить вашій родині?

- Якщо немає потреби у далеких перельотах, подорожуємо автомобілем. Я люблю бути за кермом. Проїхати 1000 кілометрів за день для мене не проблема.

- Як розважаєтесь під час переїздів-перельотів?

- Все залежить від тривалості подорожі. Якщо це дальній переїзд, за океан, як під час туру «ТІК» у США й Канаді, звісно, готуюся ґрунтовно, щоб провести час з користю і радістю: завантажую у телефон улюблену музику, нові цікаві художні і документальні фільми та книги. Аудіокниги, до речі, не визнаю. Якось пробував слухати «Майстра і Маргариту» Булгакова – вже після 30 хвилин прослуховування стало нецікаво. Коли читаєш книгу сам, задумуєшся, робиш паузи, зупиняєшся на ключових моментах, а в аудіокнигах тобі просто сухо передають зміст. Зовсім не та насолода і відчуття…

Віктор Бронюк розповів особисті туристичні секрети: що слід класти у валізу, як розважитися в дорозі та що варто привезти із подорожі

- Як розважати дітей під час переїздів?

- Подорожуючи автомобілем, ми, найперше, насолоджуємося можливістю поспілкуватися. Залюбки всією родиною «граємо у слова» або рахуємо зустрічні автомобілі: хтось загадує число та колір – і вперед до визначеного приємного призу! Це завжди весело і дуже азартно, а на додачу – ще й корисно, адже розвиває уважність, кмітливість і швидкість реагування. Ну а коли настає момент, що вже особливо немає про що говорити, у нагоді стають мультики, які ми заздалегідь завантажуємо у планшет чи телефон. Для сучасного туриста телефон – це, напевно, найголовніша річ у будь-якій поїздці. Там і навігатори, і розваги, і чимало корисних програм, завдяки яким вже не треба возити із собою географічні атласи та іншомовні словники. Всі «помічники» в одному телефоні.

- Що обов’язково привозите із собою із подорожей?

- Раніше привозив магнітики. Коли холодильник вже був у всю висоту ними заліплений, вони почали постійно падати, а діти розносили їх по всій кухні. В один прекрасний момент дружина зібрала всі магнітики і сказала: «Будь ласка, більше їх не привозь» (посміхається). І зараз магнітики зберігаються у шафі у спеціально відведеній коробочці. А із подорожей я найчастіше привожу цікаві гастрономічні новинки: солодощі та інші оригінальні смачні презенти. Також за кордоном приємно купувати одяг: і якість чудова, і ціни можна знайти абсолютно адекватні. В мене часто бувало, що хочеш якусь річ, ніде тут не можеш її знайти, а у мандрівці раз - і знаходиш. Ніби вона саме тебе все життя чекала (посміхається). Таких кепок, футболок, шортів та інших речей, придбаних у подорожах, у моєму гардеробі чимало. Це, мабуть, найкращий практичний і пам’ятний презент на згадку про вдало проведений час.



Переглядів: 2934
Поширень: 0