30 вересня начальник Вінницького обласного центру гідрометереології Юрій Власов розповів про особливості опалювального періоду в 2016-2017 роках. За словами спеціаліста, осінь і зима для вінничан будуть теплими.

«Народні синоптики почали лякати, але наш прогноз зовсім другий. За останні роки опалювальний період зазнав змін – в середньому, зменшився на 3-5 днів, тому що глобальне потепління ніхто не відміняв. У Вінницькій області опалювальний період починається 10-15 жовтня. В жовтні 2016-го року середньомісячна температура очікується плюс 8 градусів тепла. В листопаді – 2 градуси тепла – це норма. В грудні очікується мінус 1,5 градуса морозі – це вище норми на 1 градус. Січень 2017-гороку: очікується також 1,5 градуса морозу – це вище норми аж на 4 градуси. В лютому очікується 1 градус морозу – це вище норми на 3 градуса. І в березні – 2 градуси тепла – це на 2 градуси вище норми», - зазначив Юрій Власов.

Деякі із передбачень народних синоптиків таки справдяться, але частково.

«Говорять і пишуть пор страшні морози… Дійсно мінус 30 градусів може бути, але один-два дні, не більше», - додав метеоролог.

Щодо погоди в жовтні, то до вівторка жителі області зможуть насолоджуватися «бабиним літом».

«До 4 жовтня температура буде 20-25 градусів тепла, але потім почне поступово понижатися. Помаленьку переходимо в осінній режим. Невеликий дощ очікуємо 3, 4 і 6 жовтня», - анонсував начальник Вінницького обласного центру гідрометереології.



Переглядів: 5032
Поширень: 0