Прокуратурою Вінницької області направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно головного державного виконавця одного з міськрайонних відділів державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області, який одержав неправомірну вигоду у розмірі 1700 грн за не відкриття виконавчого провадження щодо примусового стягнення, за рішенням суду, адміністративного стягнення у виді штрафу в розмірі 3400 грн, а також за сприяння в поверненні посвідчення водія, вилученого співробітниками Національної поліції МВС України за вчинення вказаного в рішенні суду порушення правил дорожнього руху.

Обвинувальний акт разом із угодою про визнання винуватості направлено до суду за ч. 1 ст. 368 КК України, тобто одержання службовою особою неправомірної вигоди за вчинення чи невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням службового становища.

Довідково: згідно ч. 1 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди), передбачена відповідальність у виді штрафу від однієї тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк від трьох до шести місяців, або позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.



Переглядів: 1706
Поширень: 0