Вінничани мають право сплачувати менше за комунальні послуги, якщо в квартирі менше 18 ºС , а температура гарячої води нижча за 50 ºС. В таких випадках городяни зможуть платити меншу суму за комуналку, ніж зазначається у платіжках. Про це повідомляють у КП ВМР "Вінницяміськтеплоенерго".

Зокрема, у разі неякісної послуги водо- та теплопостачання споживач має право звернутися до теплового господарства та викликати його представника для того, аби зафіксувати та скласти факт про неякісну послугу. Такий акт є підставою для перерахунку (зменшення) нарахувань за послугу. За умови температурних показників нижче від 18 ºС. У разі виявлення факту температурного режиму від 18 ºС до 12 ºС, споживач має право сплачувати менше, з розрахунку 5% за кожен градус.

Температурні норми для житлових приміщень - 18 ºС, якщо ж квартира кутова - 20 ºС.

Що ж до послуги гарячого водопостачання, то маємо норму 50 ºС, якщо вода прохолодніша – від 49 ºС до 45 ºС – тоді оплата за неї зменшиться на 10%, від 44 ºС до 40 ºС – 30%, якщо вода нижче 40 ºС, тоді послуга оплачується по тарифу холодного водопостачання.

Якщо проблема неякісної послуги має постійний характер, тоді звернення та фіксація має відбуватися двічі на місяць, що дає безумовне підтвердження факту неякісної послуги (процедуру звернення необхідно робити на початку та в кінці місяця).



Переглядів: 3179
Поширень: 0