31 жовтня 2016 року в Україні завершився процес призначення житлових субсидій на новий опалювальний період (2016-2017рр). Інформація про розмір субсидії, визначений на основі сукупного доходу кожного окремого домогосподарства та інформації про тарифи від надавачів послуг, буде відображена у листопадових платіжках за оплату комунальних послуг.

В суспільстві ширилося багато міфів про програму житлових субсидій. Один з найпоширеніших – «клопоту з оформленням субсидії багато, а в реальності вона може скласти мізерну суму».

Насправді, безповоротну допомогу Уряду на сплату житлово-комунальних послуг – субсидію – оформити просто. Для цього потрібно подати лише Заяву та Декларацію про доходи. Все інше органи соціального захисту зроблять самостійно. Повертати її не потрібно, навіть у разі продажу квартири, на яку була оформлена житлова субсидія.

Середній розмір адресної урядової допомоги населеннюу новому опалювальному сезоні (2016-2017рр) становить близько 2 000 гривень. Обов’язковий платіж українців за комунальні послуги є навіть меншим, ніж в минулому опалювальному сезоні (з травня 2016 року зріс прожитковий мінімум – 1399 грн., який входить у формулу розрахунку розміру субсидії). Загалом, чим менші доходи має родина, то нижчими будуть її витрати на комунальні послуги і більшим розмір державної підтримки.



Переглядів: 3274
Поширень: 0