Про це проінформувала заступник директора Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації Людмила Каратаєва.

Людмила Каратаєва проінформувала присутніх щодо стану перерахунку субсидій в області. «За оперативними даними районних та міських управлінь соціального захисту населення по Вінницькій області станом на 08.11.2016 року кількість сімей, які отримують субсидію становить 328,1 тис. Сума нарахованих субсидій з початку поточного року становить 2532,1 млн. грн., заборгованість становить 543,2 млн. грн., а заборгованість минулого року погашена в повному обсязі», - повідомила посадовець.

За словами начальника відділу адресної допомоги Департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА  Людмили Петришеної, до органів соціального захисту населення за минулий тиждень вперше звернулись за призначенням житлових субсидій 2443 сімей. Станом на 08.11.2016 року управліннями соціального захисту населення області на 99,5% проведено автоматичний перерахунок житлових субсидій у зв’язку з підвищенням тарифів на електроенергію та перерахунок відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 08.08.2016 року №540 «Деякі питання надання пільг і житлових субсидій населенню на придбання твердого палива і скрапленого газу».

Також в області затверджено План заходів щодо залучення домогосподарств в систему субсидій Вінницької області, який доведено головам райдержадміністрацій та головам міст обласного значення до виконання. «На даний час забезпечено злагоджену роботу місцевих органів соціального захисту населення з іншими органами, підприємствами та організаціями на місцях стосовно отримання інформації про склад зареєстрованих у житлових приміщеннях, забезпеченість житлово-комунальними послугами та вартість таких послуг», - повідомила Людмила Петришена.

«У зв’язку з великим навантаженням на працівників соціальної сфери області, на районному рівні укладаються договори з центрами зайнятості і до роботи залучаються безробітні, вони проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення. Так, станом на 08.11.2016 року до участі в громадських роботах з інформування населення про порядок отримання житлових субсидій та до роботи з документацією залучено 52 зареєстрованих безробітних, з них у жовтні - 28. Фінансування оплати праці 35 осіб здійснювалось на умовах співфінансування за рахунок коштів місцевих бюджетів та Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття і 17 безробітних - за рахунок коштів Фонду», - зазначила Людмила Каратаєва.



Переглядів: 2706
Поширень: 0