Згідно з повідомленням , вводиться дуже важливе нове правило - не можна прикріплювати фото до анкети степлером - його слід приклеїти.

    З 1 травня цього року в консульствах Польщі вже не прийматимуть візові анкети з чорно-білими фотографіями, а тільки з кольоровими, надрукованими на якісному папері, яскравими і контрастними. Плями на фотографіях не допускаються.

    Крім того, висота фото повинна бути 4,5 см, а ширина - 3,5 см. Обличчя повинне займати 70-80% площі фотографії, передає «Інтерфакс-Україна».

    Людина, обличчя якої зображено , повинна дивитися прямо і сидіти із закритим ротом. На фотографії повинно бути добре видно очі, нічого не повинно накривати голову, а зачіска або просто волосся не повинна закривати обличчя.

    Якщо людина, яка звертається за візою, носить окуляри, то на фото оправа у будь-якому випадку не повинна затуляти очі. На фото не допускають також відблисків і темних стекол.

    Як повідомлялося, в 2004 році, після вступу до Європейського союзу , польські візи отримали новий дизайн, ідентичний тому, який застосовують у Шенгенських візах. Більшість консульств держав шенгенської зони вже перейшла на видачу віз з фотографією, надрукованою на принтері. Ця вимога стосується і тих нових країн-членів, які хочуть якнайскоріше приєднатися до неї, зокрема і Польщі.

«ForUm»


Переглядів: 3630
Поширень: 0