З метою задоволення етнокультурних потреб національних спільнот, які проживають на території Вінницької області, та на прохання Товариства німців «Відергебурт» Вінницької області з листопада 2016 року запроваджено проведення навчань з вивчення німецької мови для представників німецької спільноти та бажаючих.

В ході першої зустрічі начальник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігор Салецький відзначив: «У нас немає ніяких суттєвих проблем у задоволенні потреб представників нацменшин. Позиція Вінниччини була і залишається конкретною – дбайливе ставлення до представників національних спільнот. Саме тому, ми намагаємось дотримуватися всіх міжнародних конвенцій і угод з прав людини. Звичайно, на теренах Вінницької області існує дуже багато шкіл, де діти мають можливість вивчати не тільки українську, але й різні мови. Однак, навчання в Центрі національних культур Вінниччини зорієнтовані насамперед на більш широку аудиторію слухачів, від дошкільного до пенсійного віку».

За словами голови Товариства німців «Відергебурт» Зінаїди Ільницької, такі навчання є надзвичайно важливими для представників німецької спільноти насамперед для збереження їх самобутності та унікальності.

В той же час, заступник голови ГО «Рада національних товариств Вінниччини» Нарсіа Мерабі зазначив, що на базі Центру планується вивчення і інших мов національно-культурних спільнот, які проживають на Вінниччині. Наприклад, азербайджанської та грузинської.



Переглядів: 3332
Поширень: 0