Цьогоріч у Міністерстві освіти і науки України знову  прийняли нововведення для випускників загальноосвітніх шкіл. Відтак, у  травні 2017-го 11-класники не матимуть традиційних іспитів, а в атестат зараховуватимуть бали з трьох предметів ЗНО. Обов’язковим залишається тестування з української мови та літератури, другий екзамен на вибір: математика або історія України, а третій предмет дозволяють обрати безпосередньо випускникові.

За минулорічними підсумками більшість абітурієнтів найгірше здали математику. Близько 14% випускників взагалі провалили тестування, і лише 77 осіб написали англійську на максимальних 200 балів. Ми поцікавилися у вінничан-випускників за який іспит ЗНО вони найбільше переживають? Як виявилося, досить багато майбутніх вступників здаватимуть іноземні мови.

- Я боюсь німецьку здавати. Просто не знаю чого очікувати. Якщо в українській мові чи історії можна зазубрити дати і правила, то німецьку ти досконало не вивчиш. – поділилася Юлія Гаврилюк.

- Англійська важка дуже. Всі хто здавав кажуть, що потрібно багато лексики знати, а я не думаю, що маю необхідний запас. – розповіла Анастасія Гордійчук.

- Може українська мова, бо стидно перед вчителькою. А якщо серйозно, то всі тести страшно здавати, тому що від кожного екзамену залежить моє майбутнє. – розмірковує Марина Вітюк.

Якого іспиту ЗНО найбільше бояться вінницькі випускники?

- Англійську, мені здається, всім страшно здавати. Надто важкі тести для шкільного рівня. Вони розраховані на спец-школи, які мають по вісім годин в тиждень, тоді як ми маємо всього три. – зазначила Яна Онищенко.

- Я взагалі боюсь здавати ЗНО, тому що завдання складні і заплутані. Можна так злякатись там, що аж все забуду. – ділиться Олена Костюк.

Якого іспиту ЗНО найбільше бояться вінницькі випускники?

- Якшо так подумати, то англійська мова. Є такий фактор: мовник або не мовник, тому кому не дано, то буде дуже важко опанувати іноземну за короткі строки. А ще зазвичай до 10-11 класу майже ніхто не вчить мови, якщо йому не потрібно виїжджати за кордон. – розповів Андрій Галацан.

- Я боюсь здавати англійську мову, бо ми не можемо мати ідеальний словниковий запас. В ЗНО навіть запитання іноземною, і не кожен може їх зрозуміти. А ще перед іспитом можна дуже перелякатись і взагалі забути де ти живеш навіть українською. – роздумує Олена Харченко.

Якого іспиту ЗНО найбільше бояться вінницькі випускники?

- Для мене найважчий предмет - історія. Дуже багато хронології, подій та людей, яких важко запам’ятати. – поділилася Христина Сажко.

Важливо зазначити, що зовнішнє незалежне оцінювання буде проводитися з 23 травня до 16 червня. Цього року Міністерство освіти і науки України скоротило терміни реєстрації – з 6 лютого по 17 березня 2017 року. Електронні запрошення учасників ЗНО будуть розміщенні на особистих сторінках на сайті  УЦОЯО до 28 квітня 2017 року. Перші результати тестів мають бути відомі до 15 червня.



Переглядів: 4305
Поширень: 0