З початком опалювального періоду у Вінниці субсидією скористалося майже 70 тисяч домогосподарств. Це складає 52,97% від загальної кількості помешкань вінничан. Середній розмір призначених за опалювальний період субсидій становить 1643 грн.

Приблизно місяць тому департамент соціальної політики міської ради розпочав перерахунок субсидій на опалювальний період. Для цього вінничанам, які в попередньому році отримували цю державну допомогу, не потрібно було звертатись до Прозорих офісів та повторно подавати документи. Обчислення були проведені автоматично. Винятком стали домогосподарства, де відбулись зміни у кількості зареєстрованих осіб або інші зміни, які впливають на розмір нарахувань. В окремих випадках, рішення щодо призначення (не призначення) субсидії приймається міською комісією.

«У місті з початком опалювального періоду субсидією скористалося 69 919 домогосподарств. Від загальної кількості помешкань вінничан це складає 52,97%. Середній розмір призначених за опалювальний період субсидій становить 1643,36 грн», – каже директор департаменту соціальної політики Лариса Попова.

Люди, які хочуть дізнатися, чи мають вони право скористатися субсидіями, можуть розрахувати це самостійно за допомогою «Калькулятора субсидій» на офіційному сайті Вінницької міської ради. Крім того, тут є перелік документів, необхідних для призначення цього виду допомоги.

Також вінничани, які отримують субсидію, мають можливість обстежуватись у Муніципальному діагностичному центрі за 50% від вартості послуги того чи іншого виду діагностики. Разом з тим, вінничани, які отримують державну допомогу, зобов’язані протягом місяця повідомити департамент соціальної політики про зміни, які відбулись, наприклад, у складі зареєстрованих у житловому приміщенні осіб (орендарі - про осіб, які фактично проживають), їх соціального статусу, переліку отримуваних житлово-комунальних послуг, умов їх надання, виконавців житлово-комунальних послуг, купівлю товарів або оплату послуг понад 50 тис. грн.



Переглядів: 3083
Поширень: 0