16 друкованих ЗМІ Вінниччини підлягають реформуванню, згідно з постановою, яку затвердили сьогодні у Кабінеті Міністрів України. Про це повідомляє Інститут Масової Інформації. В законі «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» вказано, що органи влади і місцевого самоврядування мають вийти зі складу засновників (співзасновників) зазначених ЗМІ. Це дасть можливість виданням позбавитись цензури та впливу чиновників на редакційну політику.

- Таким чином, ми створюємо фундамент для появи в Україні мережі якісної місцевої преси, яка буде користуватися попитом у читачів. А сама країна робіть ще один крок на шляху до Європи, втілюючи на практиці європейські цінності, – прокоментував на своїй сторінці у соцмережі Facebook прес-секретар прем'єр-міністра України Дмитро Столярчук.

Процес реформування проходитиме у два етапи. На першому етапі (до кінця 2016 року) реформуються ЗМІ, які подали відповідні клопотання. У Вінницькій області - це Калинівська, Немирівська, Могилів-Подільська, Іллінецька, Теплицька, Тростянецька, Мурованокуриловецька, Літинська, Хмільницька, Погребищенська, Гайсинська, Бершадська, Чернівецька, Шаргородська районні газети, а також міське видання «Гайсинський вісник» і обласна газета «Вінниччина». До речі, більшість редакцій позитивно сприймають реалізацію таких змін.



Переглядів: 3007
Поширень: 0