У листопаді Кабінет Міністрів підвищив ціни на алкогольну продукцію. Це зумовлено тим, що існуючі ціни не покривають витрат компаній на виробництво та реалізацію вищезгаданих напоїв. Таким чином, мінімальні роздрібні ціни зростуть на 27,1-27,86% на горілку і лікeри, віскі, ром і джин подорожчають на 37-63%, коньяк - на 24-27%; вина - на 22,2-55,6%, шампанське – на 40%.

Незабаром новорічні свята, тож ми вирішили запитати вінничан чи будуть вони намагатися закупляти алкоголь за старими цінами? До речі, більшість респондентів зауважили, що таким чином зменшиться бажання вживати алкоголь. Все ж, дехто пропонував альтернативи магазинним варіантам:

- Існує такий жарт «самогон у моді при будь-якій погоді». А якщо серйозно, то немає в підвищенні цін нічого поганого. Можливо, менше буде залежних від алкоголю. – прокоментував вінничанин Богдан.

- Якщо ти віддаєш півзарплати, щоб випити раз, то треба задуматись. Чи то більше заробляти, чи менше вживати. – жартома відповів Анатолій.

Як вінничани реагують на підвищення вартості алкогольної продукції?

- Для мене свято і алкоголь не синоніми. Не обов’язково скупити півстелажа пляшок, щоб «відзначити» щось. – зазначила Вікторія.

- Є варіанти купувати алкоголь з дюті-фрі. Але тут варто робити це самому, адже є стільки недобросовісних контрабандистів. – відповів Олег.

- Для людини, яка купує пляшку алкоголю нечасто, підвищення цін буде не таким вже й «болючим». Я думаю, це нормальне рішення, адже в європейців алкогольні напої значно дорожчі.  – прокоментувала Юлія. 

Варто зауважити, що за ч.1 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів), передбачено покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконної продукції. 



Переглядів: 3303
Поширень: 0