Вчора у Вінниці почав періодично пускатись сніг, тому комунальні служби спланували свою роботу таким чином, щоб до сьогоднішнього ранку розчистити усі основні магістралі міста. В результаті громадський транспорт вийшов на маршрути вчасно, а дороги придатні для пересування автотранспортом. Головне, про що нагадують водіям працівники комунальних служб і поліції, - бути уважними і обережними на дорогах, дотримуватись дистанції, не порушувати правил дорожнього руху та не залишати автівки вздовж доріг, щоб не заважати прибиральній техніці. Адже снігопад не закінчується, навпаки – з учорашнього дня він посилився.

Перший виїзд посипальної техніки на дороги відбувався у 2-ій годині ночі – дорожники обробили проїжджі частини протиожеледними засобами. Тому сніг, який йде фактично безперестанку, перетворюється в «кашу» і не намерзає на асфальті, що дозволяє уникнути ожеледиці. Пізніше спеціальна техніка вийшла на розчищення проїжджих частин і працює до цього часу.

По тротуарах система прибирання дещо інша. Там, де є можливість заїхати техніці, тротуари і розчищаються, і посипаються. Де вузькі пішохідні зони, здійснюся посипання і прибирання вручну. Акценти робляться на зупинках громадського транспорту та виходах на пішоході переходи.

Загалом вулиці міста наразі очищає 24 одинці спецтехніки та близько 90 прибиральників.

Комунальні служби працюють на дорогах міста з 2-ї ночі

Триває робота і на прибудинкових територіях. З 6:00 двори прибирає 21 трактор, а з 6:30 – близько 650 двірників. Перша черга очистки від снігу тривала до 10:30. Потім після кількагодинної перерви працівники ЖЕКів знову вийдуть розчищати прибудинкові території.

В приватному секторі механічна очистка вулиць може бути там, де є асфальтне покриття, та по заявках мешканців, які надходять в Асоціацію самоорганізації населення. На спусках і підйомах люди можуть самостійно обробити дорогу протиожеледними засобами, які працівники шляхового управління завчасно вивезли на вулиці приватного сектору.

Поблизу закладів торгівлі, громадського харчування, офісів, установ і організацій, прибирання мають налагодити їхні адміністрації та власники. Така норма передбачена в Правилах благоустрою міста і виконання якої контролює Муніципальна поліція.

У суботу та неділю також очікуються опади. Тому комунальні служби працюватимуть без вихідних, а графік прибирання буде залежати від інтенсивності опадів.



Переглядів: 3082
Поширень: 0