В рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» 2 грудня 2016 року у м. Вінниця відкрита обласна виставка дитячих малюнків «Світ без насильства», на якій представлені роботи маленьких мешканців районів/міст Вінницької області. Організатором заходу виступив Департамент соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації. Метою є привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми, жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків, формування свідомості всіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства.

Зазначена акція проводиться в Україні щорічно з 25 листопада по 10 грудня та з 1991 року та підтримується міжнародною спільнотою.

«У 2016 році зареєстровано понад 5000 звернень стосовно вчинення насильства в сім’ї, 85% з яких вчинено стосовно жінок та дітей, - зазначила Світлана Ярмоленко, заступник начальника управління-начальник відділу сім’ї, гендерної політики та протидії торгівлі людьми, - тому це питання є актуальним та потребує особливої уваги!».

До кінця тижня вінничани зможуть відвідати виставку дитячих малюнків "Світ без насильства"

Під час офіційного відкриття виставки з відвідувачами проведено співбесіди, консультації та роз’яснення щодо видів насильства, існуючих міфів та реалій; розповсюджено інформаційно-просвітницькі брошури та листівки, тематичні силіконові браслети з питань попередження насильства в сім’ї, у тому числі гендерно-зумовленого, та протидії торгівлі людьми.

Виставку відвідали як маленькі діти з мамами, так і юнаки та дівчата, люди похилого віку, дорослі. Під час акції неодноразово звучав лозунг «Ми за щасливу сім’ю!».

До кінця тижня вінничани зможуть відвідати виставку дитячих малюнків "Світ без насильства"

Своїми враження поділився учасник виставки Антон, інструктор мотузкового парку компанії «Активна Україна» у Вінниці: «Я дуже мало обізнаний щодо проблеми насильства в сім’ї, на щастя, у моїй сім’ї такого не було. Дуже зачепив формат цієї акції –виставка малюнків дітей. Вони наштовхнули на думку присвятити деякий час для вивчення цього питання. Про це потрібно говорити і знати».

«Розглядаючи ці малюнки, - розповідає Діана, студентка фізкультурного коледжу, - можна побачити себе, адже, мені здається, кожен бажає жити у щасливій сім’ї без насильства. Це дуже актуально розповідати, що є вихід, що можна отримати допомогу, куди можна звернутись. Як на мене, діти не повинні боятись розповідати про свої проблеми. Дякую за корисну інформацію».

До кінця тижня вінничани зможуть відвідати виставку дитячих малюнків "Світ без насильства"

Отож, відвідати виставку «Світ без насильства» очима дітей, можна до 9 грудня 2016 року за адресою: м. Вінниця, вул. Соборна, 24 (торговий центр «Sky Park», 1-поверх).



Переглядів: 3084
Поширень: 0