У Вінниці поліція затримала двох чоловіків, підозрюваних у вчиненні крадіжки комп’ютерної техніки з приміщення сільради Вінницького району. Під час затримання у машині, на якій пересувалися підозрювані, поліцейські, крім викраденої техніки, вилучили травматичну зброю.

5 грудня близько п’ятої години ранку в м. Вінниці на вулиці Липовецькій екіпаж патрульної поліції помітив автомобіль «ВАЗ 2106», водій якого, побачивши поліцейську машину, різко змінив напрямок руху. Вимогу патрульних зупинити транспортний засіб водій проігнорував та збільшив швидкість. Тікаючи від патрульних, водій «ВАЗа» на слизькій дорозі не впорався з керуванням та в’їхав у бетонний паркан. Водій та його пасажир поводилися агресивно, тому патрульні поліцейські одягли на них кайданки та викликали слідчо-оперативну групу. У салоні машини знаходилась комп’ютерна техніка, а у одного з затриманих поліцейські вилучили травматичний пістолет «Шмайсер».

У Вінниці затримали двох крадіїв, які обікрали сільраду у Вінницькому районі

Як розповів начальник Вінницького відділення поліції Віталій Стахов, 3 системні блоки, 3 монітори, 2 принтера, колонки та комп’ютерні миші зловмисники викрали вночі з приміщення сільської ради в с. Великі Крушлинці Вінницького району. До приміщення затримані потрапили, зламавши замок на вхідних дверях. Про крадіжку поліція одразу сповістила голову селищної ради.

У Вінниці затримали двох крадіїв, які обікрали сільраду у Вінницькому районі

Затриманими виявилися 24 та 31-річні жителі Вінницької області. Старший з чоловіків раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення крадіжок.

Вилучена зброя направлена на експертизу.

У Вінниці затримали двох крадіїв, які обікрали сільраду у Вінницькому районі

Слідчим відділенням поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 КК України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище). За таке правопорушення передбачено покарання до 6 років позбавлення волі.

Також в діях одного з правопорушників вбачаються ознаки злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.



Переглядів: 2886
Поширень: 0