6 грудня під головуванням заступника голови – директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігоря Івасюка відбулось засідання конкурсного журі Всеукраїнської літературно-мистецької премії ім. Степана Руданського щодо внесення змін до її положення.

В ході засідання члени журі у кількості 8 осіб обговорили пропозиції щодо внесених змін до Положення про Всеукраїнську літературно-мистецьку премію ім. Степана Руданського.

«Зазвичай лауреату вручається грошова винагорода в сумі 6 тис. грн., а кандидатам, які посіли друге та третє місце - дипломи та заохочувальні грошові винагороди в розмірі 2 тис. грн.. Сьогодні за ініціативи членів журі ми зібрались задля того, щоб прийняти рішення про збільшення суми грошової винагороди лауреату та дипломантам», - наголосив Ігор Івасюк.

Лауреати Всеукраїнської літературно-мистецької премії ім.Руданського отримають збільшену грошову винагороду

В ході засідання члени журі прийняли рішення про те, щоб цьогоріч лауреат Премії отримав 14 тис. грн., а дипломанти, що посядуть друге та третє місця за кількістю набраних голосів – одержать по 3 тис. грн.

Підсумовуючи засідання, члени журі відзначили досить неоднозначні та цікаві твори. І попередньо призначили засідання щодо визначення переможця Премії на 16 грудня.

Лауреати Всеукраїнської літературно-мистецької премії ім.Руданського отримають збільшену грошову винагороду

Для довідки:

Літературна премія мені Степана Руданського — щорічна премія, названа іменем українського поета-гумориста Степана Руданського — класика української літератури.

Премія заснована у 1994 року колективним сільськогосподарським підприємством ім. С. Руданського села Хомутинці Калинівського району Вінницької області та Вінницькою організацією Національної спілки письменників України. Статус Всеукраїнської отримала у 2006 році.

За цей час премію вручено 34 переможцям. 



Переглядів: 2850
Поширень: 0