Сьогодні у Вінниці презентували заключну частину програми «Політика – жіноча справа». Проект проходив завдяки фінансовій підтримці Українського Жіночого Фонду, координаторкою у Вінниці стала Наталя Сергієнко з ГО «Прогресивні жінки».

Активні панянки з семи районів Вінниччини розповіли про свої досягнення у висвітленні діяльності жінок. Таким чином вони показали, що сучасні жінки готові до великої політики та активної соціальної діяльності, про що часто бояться говорити на загал. 

- Нас з дитинства вчать, що жінка народжена для того, щоб покласти своє життя задля успіху чоловіка. Ми захотіли зламати цей стереотип та зробити жінок, які виконують суспільно важливі речі, видимими! – прокоментувала Наталя Сергієнко.

Ініціативні вінниччанки розповіли про досягнення програми «Політика – жіноча справа»

Серед учасниць конференції були представниці з Бару, Хмільника, Тиврова, Козятина, Немирова та Липовецького району. Говорили про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, про значення середньої освіти у формуванні розуміння гендерного балансу.

Усвідомлення того, що партнерство – це основа взаємодії між чоловіком і жінкою змінило моє життя. Ми створили у Гнівані експериментальний театр, в якому діти показали проблеми гендеру, рівності та взаємодії. Таким чином, в нас відбувся діалог, який зацікавив дітей та дорослих, – розповіла начальниця відділу у справах сім’ї та молоді Тиврівської РДА Любов Никодим.

Ініціативні вінниччанки розповіли про досягнення програми «Політика – жіноча справа»

Олена Черній з Хмільника поділилася результатами опитування серед учнів п’яти шкіл міста. Як виявилося, бачення поняття «гендер» взагалі не сформоване в школярів, а проблема полягає у відсутності роз’яснень з боку вчителів. Саме тому найближчим часом будуть проведені заходи для роз’яснення певних моментів як вчителям, так і учням.

Ініціативні вінниччанки розповіли про досягнення програми «Політика – жіноча справа»

Учасниці ГО «Територія добра» з Козятина створили календар на наступний рік, де зібрано інформацію про самих активних жінок міста.

Шкода, що рік має тільки 12 місяців. Тут є депутатки, громадські активістки, просто соціально активні жінки. Думаю, кожному варто знати жінок, які вийшли з зони комфорту та хочуть бути кращими для себе і світу, - прокоментувала Наталя Машталер.



Переглядів: 2873
Поширень: 0