З 14 грудня у Вінниці стартують ялинкові базари у спеціально відведених місцях. Ми запитали у вінничан,  яку ялинку краще купувати: штучну чи живу?

Цікаво, що більшість респондентів віддає перевагу штучним новорічним красуням, а дехто пропонував взагалі купляти дерево в горщику і висаджувати біля дому.

-  Штучні є також дуже гарні. Вони не осипаються, не треба нічого вирубувати і прослужать багато років, – прокоментувала Вікторія.

Краще ялинка у дворі приватного будинку! – зазначив вінничанин Євгеній.  - Так вона і натуральна, і виключені всі негативні фактори: зруб, викинуті гроші та голки на підлозі.

Підтримує думку хлопця і Юлія, яка відповіла, що жива ялинка, яка стоїть у подвір'ї – це найкращий варіант. Також вона запропонувала альтернативу:

- До дому можна принести невеликі гілочки, щоб був запах Нового року.

Вінничани задумалися, яку ялинку краще купувати: штучну чи живу?

Схоже мислить вінничанка Тетяна, яка підтримує думку про гілочки, що створюють відповідну атмосферу.

Я вже кілька років так купую. І дерево ціле, і новорічний настрій є, а з того пластику що візьмеш.

В коментарі однієї з вінницьких груп дівчина Ксенія жартома запропонувала взагалі альтернативну ялинку зробити.

Вінничани задумалися, яку ялинку краще купувати: штучну чи живу?

Також вінничанин Олександр зазначив, що штучну краще купувати, але потім варто віддавати на спеціальну утилізацію, адже на смітнику вона буде розкладатись декілька століть. Подібної думки притримується й Роман:

- Є ароматичні масла, свічки, мандаринки, які також створюють відповідний настрій. А чим менший попит на живі ялинки тим менше рубатимуть.

Нагадаємо, що згідно Кодексу України про адміністративні правопорушення, незаконна вирубка дерев хвойних порід тягне за собою штраф у розмірі від 85 до 170 грн, а для посадових осіб від 119 до 204 грн. Якщо ці правопорушення скоєні особою віком від шістнадцяти до вісімнадцяти років і вона не має самостійного заробітку, тоді штраф стягується з батьків або осіб, які їх замінюють. 



Переглядів: 4329
Поширень: 0