22 грудня працівники поліції спільно з представниками обласного Управління лісового та мисливського господарства та екологічної інспекції розпочали заходи з попередження вирубки та незаконної реалізації хвойних дерев. Лише за кілька годин проведення рейду було виявлено майже 30 незаконно зрізаних дерев на суму більше 3 тисячі гривень.

За словами заступника начальника Управління превентивної діяльності ГУНП України у Вінницькій області Василя Стаховського, з метою виявлення місць незаконної реалізації новорічних дерев на території Вінниччини створено спільні рейдові групи. Маршрути патрулювання нарядів будуть наближено до ринків та можливих місць збуту дерев. Така робота буде продовжуватись до кінця грудня.

 Вінницькі поліцейські проводять рейд, щоб попередити незаконну вирубку хвойних дерев

Аби попередити правопорушення, пов’язані з незаконною порубкою дерев хвойної породи, працівники лісового господарства проводять маркування заготовлених дерев бирками зі штрих-кодом, а єдиним документом на право перевезення новорічних ялинок по території області є товарно-транспортна накладна, видана лісогосподарським підприємством.

 Вінницькі поліцейські проводять рейд, щоб попередити незаконну вирубку хвойних дерев

Особи, винні у незаконній рубці новорічних ялин, притягуються до адміністративної відповідальності за ст. 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка передбачає відповідальність у вигляді штрафу від 85 до 170 грн. Крім того, правопорушник відшкодовує шкоду, заподіяну лісовому господарству. Вона залежить від діаметра пенька і стартує від 355 гривень.

 Вінницькі поліцейські проводять рейд, щоб попередити незаконну вирубку хвойних дерев

Тож не варто заради кількох днів свята залишити ліс без унікальних хвойних порід.



Переглядів: 3012
Поширень: 0