Працівники управління карного розшуку обласної поліції спільно з міською прокуратурою та керівництвом виправної колонії викрили 35-річного чоловіка, який обґрунтовано підозрюється в скоєнні шахрайств. Перебуваючи у в’язниці, зловмисник «звільняв» людей з поліції.

Як розповів керівник управління карного розшуку поліції Вінниччини Олександр Цимбалюк, в ході проведення негласних слідчих дій оперативники управління спільно з працівниками прокуратури та виправної колонії задокументували шахрайську діяльність 35-річного засудженого. З в’язниці чоловік телефонував потерпілим та під приводом звільнення рідних з поліції виманював в них гроші.

Кошти потерпілі перераховували на банківську картку одного із знайомих зловмисника, який не знав про їх походження.

Викрили правопорушника під час спроби вчинення чергового шахрайства. Він телефонував мешканці Кропивницького та вимагав в жінки 23 тисячі гривень.

На даний час чоловік відбуває покарання у виправній колонії за вчинення розбійного нападу.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.190 КК України (шахрайство). За такий злочин передбачено покарання до 3-х років позбавлення волі. Оперативники перевіряють зловмисника на причетність до скоєння аналогічних злочинів.



Переглядів: 2317
Поширень: 0