Вінниці комунальні служби продовжують працювати в посиленому режимі – цілодобово триває усунення наслідків триденної негоди. Загалом з 7 січня у розчищенні міста від заметів було задіяно 96 одиниць техніки. Наразі магістральними вулицями техніка йде двома маршрутами. Сквери, площі, тротуари розчищає 17 тракторів, а двори багатоповерхівок – 27 одиниць техніки.

За три дні різдвяних свят у Вінниці випала третина від місячної норми опадів. Окрім сильного снігу відбулося і різке пониження температури до -18 ​0С. Незважаючи на вихідні дні комунальні та дорожні служби працювали у посиленому режимі, щоб забезпечити нормальне пересування громадського транспорту та вивезення сміття.

За словами директора департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Володимира Ніценка, для усунення наслідків негоди на магістральних вулицях протягом цих днів було задіяно 51 одиницю техніки. З них 24 КП «Шляхове управління» та 27 - супідрядних підприємств. 17 тракторів працювало над розчисткою тротуарів. Техніка працювала цілодобово, але складністю в роботі був майже безперервний снігопад.

Наразі техніка курсує двома маршрутами по 5 одиниць зі снігоприбиральних та посипальної машин. Перший маршрут прокладений через центр міста і Вишеньку, другий – Немирівське шосе, Замостя, Старе місто. За три дні з центральної частини міста вивезено 80 вантажівок снігу, а це біля 400 кубів.

Проїжджу частину магістральних вулиць, якою рухається транспорт, практично прогорнено. Наразі дорожники більше уваги приділяють ділянкам попід бордюри та тротуарам, тому просять автовласників не залишати автівки вздовж дороги для того, щоб снігоприбиральна техніка могла безперешкодно розчистити сніг.

Над прибиранням скверів, площ, тротуарів та територій на зупинках громадського транспорту працює 17 тракторів та 150 працівників дорожніх служб. Де необхідно, проводиться посипання сумішшю з солі та піску. Її для потреб міста закуплено із запасом. З початку зимового періоду у Вінниці використано біля 4 тисяч тон посипочних матеріалів, на сьогодні запас сягає ще 6 тис. тон.

Триває робота і в дворах багатоповерхівок. Над розчисткою дворових територій сьогодні працює 27 одиниць техніки та 625 двірників. В першу чергу двірники розчищають виходи з під’їздів та контейнерні майданчики для безперешкодного доступу сміттєвозів. До речі, вивезення твердих побутових відходів відбувається без перебоїв та відповідно графіку.

За прогнозами вінницьких синоптиків найближчі кілька днів сильних снігопадів вже не буде, але невеликий сніг все ж таки можливий. Вже післязавтра прогнозується потепління – вдень до -2 - -7 ​0С, а вночі – до -5 - -10 0С.



Переглядів: 3060
Поширень: 0