Про фінансову освіту школярів Вінниччини розповів під час зустрічі у прес-центрі «Репортер-Вінниця» заступник голови ГО «Філософія Серця» Олександр Кожуховський. В рамках реалізації проекту підвищення фінансової грамотності  «Fin IQ International» у 2016 році було проведено ігри-тренінги для близько 500 дітей.

Проект став результатом більш ніж 20-річної роботи у сфері навчання основ ринкової економіки. Ідея з’явилась у 1994 році, коли Олександр Кожуховський працював викладачем у одному з профтехучилищ. Таким чином педагог хотів не просто навчити студентів, а об’єднати їх в єдину команду та показати основи ведення бізнесу і розподілення бюджету.

Гра «Фондова біржа. Інтелектуальний капітал» триває від 4 до 8 годин для команди або декількох груп – «брокерських контор». Кожен учасник обирає роль в якій буде відчувати себе комфортно, але висловити власну думку у грі має кожен. Гру вже проводили у школах Вінниці, Бару, Гнівані, Брацлава, Липовця та інших містах області. Також влітку проводяться спеціальні табори, де учні об’єднані спільним побутом, що допомагає їм стати самостійними.

В наших планах зробити проект міжнародним. Наразі працюємо над тим, щоб вийти на обласний рівень проведення гри, тобто у фіналі змагатимуться найкращі районні команди, - повідомив Олександр Кожуховський.

Олександр Кожуховський

У літню пору 2017 року знову планується проведення табору у Немирівському або Тиврівському районі. Також гру можна провести між різними сім’ями, учнівськими класами, студентськими групами та будь-якому колективі від 6 чоловік. Для детальнішої інформації варто звернутись безпосередньо до автора проекту.



Переглядів: 3672
Поширень: 0