На підставі рішень господарського суду Вінницької області, з 14 лютого органами державної виконавчої служби почнеться примусовий демонтаж обладнання телефонних станцій ЗАТ НВФ «Елекомс» та звільнення приміщень, де вони були розташовані, а також приміщень, які займала сервісна служба цього оператора. Йдеться про об’єкти нерухомого майна комунальної власності міста, договір оренди по яких закінчився ще у 2008 році. Вінничани, які отримували послуги від цього підприємства, мають можливість підключитись до інших операторів стаціонарного телефонного зв’язку. Свою готовність взяти на обслуговування абонентів вже висловила Вінницька філія ПАТ «Укртелеком», яка за останні кілька місяців взяла на обслуговування 620 абонентів «Елекомсу».

Довгий час ЗАТ НВФ «Елекомс» порушував істотні умови договірних відносин між міською радою і підприємством. За весь період оренди п’яти об’єктів комунального майна цей оператор телекомунікацій не сплачував орендну плату за жоден об’єкт, що стало приводом для міської влади звернутись до Господарського суду з позовами про примусове звільнення цих приміщень та стягнення заборгованості з орендної плати. Усі позови були задоволені.

Після судових процесів, які тривали з 2008 року, ЗАТ НВФ «Елекомс» звільнив три з п’яти приміщень комунальної власності. Два з них, по вул. К.Широцького,8 та вул.Чумацька,287а, оператор телекомунікацій продовжував використовувати, ігноруючи як закінчення дії договору оренди, так і необхідність виконання рішення суду про примусове звільнення приміщення.

Тому, 2 лютого 2017 року виконавчий комітет міської ради схвалив рішення, яким доручено структурним підрозділам міської ради та комунальним підприємствам, в межах компетенції, взяти участь у процесі демонтажу обладнання під час примусового звільнення приміщень органами державної виконавчої служби, розташованих по вул. Чумацька, 287а та по вул. К.Широцького,8, оскільки ЗАТ НВФ «Елекомс» відмовляється робити це власними силами та в добровільному порядку вже кілька років поспіль.

Виконавчий комітет міської ради також доручив департаменту житлового господарства та Асоціації органів самоорганізації населення м. Вінниці проінформувати мешканців багатоквартирних будинків та приватної забудови щодо припинення з 14 лютого надання послуг стаціонарного телефонного зв’язку ЗАТ НВФ «Елекомс» у зв’язку з вищевикладеними обставинами. Утім, частина абонентів вже перейшла на обслуговування до іншого оператора.

«Вінничани, які отримували послуги від ЗАТ НВФ «Елекомс», мають можливість перейти на обслуговування інших операторів. Більше того, відомим є факт, що вже кілька місяців абоненти «Елекомсу» не отримують послуги стаціонарного телефонного зв’язку - за консультацією щодо цього питання до нас впродовж минулих 2-3 місяців звернулось 620 городян. Усі ці абоненти перейшли на обслуговування ПАТ «Укртелеком». Але є й інші оператори, які можуть надавати аналогічні послуги за доступними цінами», - каже директор департаменту енергетики, транспорту та зв’язку міської ради Олексій Пидоченко.​



Переглядів: 4886
Поширень: 0