У суботу, 4 лютого, та в неділю, 5 лютого, з 10.00 до 16.00 у Вінниці на майдані Героїв Небесної Сотні (колишня Театральна) вінницькі волонтери та бійці АТО запрошують вінничан долучитися до збору гуманітарної допомоги для захисників України, які воюють безпосередньо на передових рубежах.

Говорить один із організаторів акції - волонтер Андрій Нечипорук:

"Ми збираємо допомогу – найнеобхідніші речі – саме для бійців на передовій. Просимо вінничан приносити засоби гігієни для солдатів, миючі засоби, білизну (майки, труси, шкарпетки), цигарки, протизапальні та протигрипозні медпрепарати, а ще – каву, чай. Ну, і різні смаколики, звичайно. Ми не оголошуємо збір грошей, але якщо люди їх принесуть, – на нашій сторінці у Фейсбук обов’язково розмістимо фотографії, а на ці кошти придбаємо для бійців лимони, апельсини, інші фрукти".

За словами Андрія, цю акцію організовують відомі волонтери, зокрема – Тетяна Власюк, Олег Новіков, Андрій Сірак та багато інших, до роботи яких у вінничан ніколи не було жодних претензій, і які возять гуманітарну допомогу саме на передову. Серед організаторів – також вінничани-АТОшники.

Леонід Гуменний воював із вересня 2014 року в добровольчому батальйоні «Донбас», а потім у складі 93-ї бригади був серед захисників Донецького аеропорту. Після поранень повернувся додому.

"Нині ми об’єдналися з волонтерами «з ім’ям» для досягнення двох цілей, - розповідає Леонід. - По-перше: для збору гуманітарної допомоги. А по-друге – саме громадські організації бійців АТО вирішили в діалозі з вінницькою громадою довести тим, хто не вірить, не знає, чи не хоче чути, що на Сході України – не просто йде війна, що це наша велика спільна біда. Ми хочемо довести, що байдужих бути не повинно, що від кожного з нас залежить і доля країни, і наша перемога. Ми запрошуємо до цього діалогу вінничан не тільки у цю суботу та неділю, ми готові збиратися кожні вихідні – акції будуть постійними. Чекаємо на вас!"



Переглядів: 3029
Поширень: 0